Home- Start Leidschendam- Voorburg

Vestigingsplaats
Leidschendam- Voorburg
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.home-start.nl
Omschrijving
Als het even niet zo soepel loopt, biedt een ervaren vrijwilliger van Home-Start gezinsondersteuning aan huis. Home-Start is er voor gezinnen met opgroeiende kinderen (0 t/m 6 jaar en vanaf 28 weken zwangerschap)

Home-Start werkt met een wetenschappelijk bewezen, effectief programma voor gezinnen met kinderen tot en met 6 jaar. In de praktijk blijkt dat Home-Start ook als positief en werkzaam ervaren wordt door gezinnen met oudere kinderen. Home-Start wordt wereldwijd aangeboden in meer dan twintig landen. In Nederland werkt Home-Start nu vijfentwintig jaar en inmiddels in 161 gemeenten actief.

Het Home-Start programma wil voorkomen dat alledaagse opvoedvragen in gezinnen leiden tot ernstige problemen. Een vrijwilliger die wekelijks vraaggerichte thuisondersteuning biedt aan een gezin, kan een belangrijke bijdrage leveren aan de stabiliteit van dat gezin.

Home-Start kan een welkome aanvulling zijn voor ouders bij de opvoeding. De positie van de vrijwilliger is naast de ouder. Die ondersteunt hem of haar en gaat uit van de vragen en wensen van de ouders. Het programma biedt ondersteuning, geen hulpverlening. Home-Start werkt wel in het domein van de jeugdhulpverlening en jeugdgezondheidszorg.
Door de ondersteuning wil Home-Start voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen, het zelfvertrouwen van ouders vergroten, het sociale netwerk van ouders versterken en gezinnen aanmoedigen om efficiënt gebruik te maken van beschikbare diensten en voorzieningen.
Afbeelding over Wilt u een leuk gezin helpen?
Bovenveen, Damsigt en omgeving, De Heuvel / Amstelwijk, Leidschendam - Zuid en omgeving, Prinsenhof, Voorburg Noord

Wilt u een leuk gezin helpen?

Home- Start Leidschendam- Voorburg

Home-Start is een landelijk goedlopend maatjesprogramma. Het programma bestaat 7 jaar in Leidschendam-Voorburg en wordt in de gemeente ...

Afbeelding over Ben jij die lieve en geduldige persoon?
Prinsenhof

Ben jij die lieve en geduldige persoon?

Home- Start Leidschendam- Voorburg

Vanuit Home- Start Leidschendam- Voorburg ondersteunen we een gezin. De vrijwilliger gaat elke week naar dit gezin toe, al enkele jaren...

Logo van Home- Start Leidschendam- Voorburg