Zoveel voldoening

Een gedumpte kip langs de weg, een zwaan die door een verwonding aan zijn vleugel niet meer kan wegvliegen, een hond of kat die de weg naar huis niet meer vindt, een emoe die is ontsnapt, een reetje dat is aangereden door een auto. Het zijn maar een paar van de vele meldingen die de dierenambulance dagelijks krijgt. Vorig jaar rukte de ambulance alleen in Leidschendam-Voorburg al 2.000 keer uit voor dieren in nood. Om al die dieren op te vangen, zijn vrijwilligers onmisbaar. 

Lees het verhaal

Het is fantastisch

Annie Génin had zich als vrijwilliger ingeschreven op het platform LVvoorElkaar. Ze werd benaderd door Harriët Marseille van de vrijwilligersorganisatie Schoolmaatjes ONS. Dat is een initiatief waarbij vrijwilligers nieuwkomersgezinnen met een vluchtelingenachtergrond twaalf maanden ondersteunen om de communicatie en samenwerking met school te verbeteren. 

Lees het verhaal

Mooie én gezellige ervaringen

Enthousiast vertelt Rajitha  over de dieren die ze verzorgt op Stadstuin Rusthout. Over de konijnen en cavia's, waarvan ze het hok elke week verschoont. Over de kippen, die vrij onverwachts kuikentjes hebben gekregen. Over de geiten, die met de hand grootgebracht zijn en allerlei trucjes hebben geleerd.

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

'Ik vrijwillig wat af!"

Tekst: Steven LekFoto's: Media Lek

Lees het verhaal

Bijzonder inspirerend

Door José Leeflang

Lees het verhaal

Vrijwillige coach Martin

Tekst: Steven LekFoto's: Media Lek

Lees het verhaal

Groen boven steen!

Door Marjan van Giezen

Lees het verhaal

Betekenis aan mijn leven

door: Harriet Marseille van Schoolmaatjes ONS

Lees het verhaal

Dankbaar werk

Peter en Justin gaan er wekelijks even op uit. Dat kan een potje voetbal zijn of een bezoek aan een boerderij of manege. “Ook als ik straks weer minder tijd heb wil ik dit blijven doen. Het is gewoon dankbaar werk.”

Lees het verhaal

Vliet Awards winnaar!

Door Evelien Beguin

Lees het verhaal

Met elkaar fiksen we het

Jim Sabiran, meewerkend voorman bij de Voedselbank Leidschendam-Voorburg, is verkozen tot Vrijwilliger van het jaar 2019. “Jim is innemend en attent, geeft mensen de ruimte en is respectvol naar iedereen”, aldus voorzitter van het bestuur Nan de Smet.

Lees het verhaal

Leerzaam én gezellig!

Twee jaar geleden heeft Jelle (28) een fietsongeluk gehad en als gevolg daarvan heeft hij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Het gaat nu gelukkig goed met Jelle; zo goed, dat hij over een tijdje weer aan het (betaalde) werk kan gaan. Voordat het zover is, doet hij ervaring op via vrijwilligerswerk om op die manier zijn belastbaarheid te vergroten en verder te revalideren.

Lees het verhaal

Een successtory

Veilig en vertrouwd, tweede thuis, open armen: zo omschrijft de 28-jarige Ed in wat kernwoorden zijn gevoel over Midvliet, waar hij nu drie jaar actief is.

Lees het verhaal

Aard van het beestje

 ‘LVvoorElkaar werkt echt goed. Actueel, snel en een aantrekkelijke vormgeving. Inmiddels hebben zich - in een paar maanden- vijf vrijwilligers aangemeld voor vrijwilligerswerk bij ons.’

Lees het verhaal

Steuntje in de rug

Caroline is vrijwilliger bij Home-start. Een organisatie met maatjesprojecten voor gezinnen met opgroeiende kinderen.  Carolien; “inmiddels ben ik al  zo’n drie jaar vrijwilliger bij Home-Start Leidschendam-Voorburg. We hebben een gezellig team van vrijwilligers en coördinatoren. Behalve de verplichte terugkom- en themabijeenkomsten, worden er ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals varen met de groep vrijwilligers, een workshop of de mogelijkheid om met je gezin naar een Sinterklaasvoorstelling te gaan.”

Lees het verhaal

Absoluut uithangbord!

Als derdejaars bedrijfskunde en met een bijbaan bij Volle Maan is Floris (20 druk zat. Tóch is hij sinds vorig jaar als wedstrijdsecretaris aan de gang gegaan:“Ik ben gevraagd en heb er goed over nagedacht. Door met meerdere mensen erover te praten, waaronder de vorige secretaris, wist ik enigszins waar ik aan begon.” Alleen was het nóg enerverender dan hij kon voorzien door corona.

Lees het verhaal

Hoe meer zielen

Armand Biharie (26) werkt, studeert en is al bijna 5 jaar vrijwilliger bij WZH. Je studie en werk combineren met vrijwilligerswerk is goed te doen, volgens Armand. Hij heeft als vrijwilliger in de wijk een hechte band met zijn ‘Nani’, mw. Bhondoe.

Lees het verhaal

Eropuit

Al jaren was Ans onder behandeling. Soms werd ze opgenomen, vaak erg somber. Thuis deed ze de gordijnen dicht en sloot ze de wereld buiten. Waar ze wel af en toe kwam, was bij Reakt, als het een beetje goed met haar ging. Daar keek ze toch een beetje naar uit.

Lees het verhaal

Bart is er voor hen

Jaap is net 65 jaar geworden en woont in Voorburg. Hij heeft zijn hele leven op kantoor gewerkt en kijkt uit naar zijn pensioen. Samen met zijn vrouw Martha is hij van plan om veel te gaan reizen en op de kleinkinderen te passen. Wanneer een ogenschijnlijk onschuldige benauwdheid in het ziekenhuis wordt gediagnosticeerd als longkanker, verandert hun hele toekomstbeeld. Jaap en Martha gaan een onzekere tijd tegemoet.

Lees het verhaal

Nicky en Cor gaan op stap

Cor, een aardige en stille man van veertig jaar, heeft negen jaar geleden te horen gekregen dat hij MS heeft. Aanvankelijk gaat het allemaal nog wel, maar na verloop van tijd wordt alles moeilijker. Nu, negen jaar later, is zijn rechter lichaamshelft bijna volledig verlamd. Omdat hij rechtshandig is, kan hij hierdoor weinig. Zijn ogen zijn verslechterd, waardoor hij niet lang naar een beeldscherm kan kijken en hij verplaatst zich in een rolstoel of een scootmobiel. De afgelopen vijf jaar komt hij nog slechts zelden buiten, eigenlijk alleen om bezoeken te brengen aan het revalidatiecentrum. Bij het douchen en aan-en uitkleden wordt hij dagelijks geholpen door de thuiszorg. 

Lees het verhaal

Bezoek op maat

Marga is 85 en sinds een aantal jaar weduwe. Door een heupoperatie vorig jaar, loopt ze wat moeilijker en durft ze niet meer zo goed alleen de straat op. Haar dochter woont in het buitenland. Ze zoekt haar moeder zo vaak mogelijk op, maar door de afstand is dit niet altijd makkelijk. Veel andere familie en kennissen in de buurt heeft Marga niet (meer), waardoor ze behoorlijk aan huis gekluisterd is geraakt. Via Woej wordt zij wekelijks gekoppeld aan een vrijwilliger. Samen hebben zij haar angst om de straat op te gaan verkleind en beleven ze veel gezellige momenten.

Lees het verhaal

Voor het leven

Emma is 14 jaar oud en woont samen met haar vader, moeder en broertje. Het gezin is jarenlang slachtoffer geweest van burenruzies, waardoor de familie getekend is door spanningen. De hulpverlening in het gezin was en is met name gericht op die ruzies en de ondersteuning van haar broertje, dat een verstandelijke beperking heeft. Emma daarentegen, wil ook graag haar verhaal kwijt kunnen. Iemand waar zij op kan bouwen en waar mee ze naar buiten kan.

Lees het verhaal

De wereld komt nu binnen

Gerry Smink is vrijwilliger bij de Zonnebloem. Ze gaat iedere twee weken op de koffie bij mevrouw Beekhuizen. Dit momentje samen, het één-op-één-contact, is iets waar mevrouw Beekhuizen zich erg op verheugt. “Gerry brengt de wereld bij me binnen”, vertelt ze. “Dat is zo belangrijk als je zelf niet meer makkelijk buiten de deur komt. Ik kom nog maar weinig onder de mensen.”

Lees het verhaal