Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
LVvoorElkaar

Geldzorgen? Samen lukt het!

Coördinator gezocht bij Schuldhulpmaatje Houd je van organiseren en coördineren, heb je tijd over en wil je je inzetten voor mensen, die hulp van een maatje kunnen gebruiken bij hun financiële problemen, dan is coördinator worden bij Schuldhulpmaatje vast iets voor jou! Stichting Arm in Arm, SchuldHulpMaatje Leidschendam-Voorburg, is dringend op zoek naar een derde coördinator. Wat doet een coördinator? Samen met de twee huidige coördinatoren begeleid en coach je een groep van bijna 30 schuldhulpmaatjes. Je doet de intake van nieuwe hulpvragers en zoekt een bij hen passend schuldhulpmaatje, die hen vervolgens begeleidt bij het grip krijgen op hun financiële situatie met als doel financiële zelfredzaamheid. Je onderhoudt contacten met medewerkers van andere organisaties die de cliënten ondersteunen (de ketenpartners) en van de gemeente. De coördinatoren overleggen regelmatig met het bestuur over de gang van zaken in het algemeen. Arm in Arm Schuldhulpmaatje bestaat in zijn geheel uit vrijwilligers. Wat voor organisatie is Schuldhulpmaatje? Als deel van SchuldHulpMaatje Nederland is Arm in Arm 13 jaar actief in Leidschendam-Voorburg. Het Landelijk Service Punt faciliteert de coördinatoren en de maatjes met een driedaagse maatjesopleiding, een coördinatorentraining, e-learningmodules en een hulpvragersinformatiesysteem. De bijna 30 schuldhulpmaatjes hebben vorig jaar ongeveer 100 mensen begeleid; soms kortstondig en vaak in een traject van een paar jaar. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met één van de coördinatoren, Ellen [telefoonnummer verborgen] of Jos [telefoonnummer verborgen]. Wil je eerst meer algemene informatie, mail dan naar de secretaris : [e-mailadres verborgen] Dan stuurt zij je een profielschets en het laatste jaarverslag toe.

Lees meer
structureel

Leidschendam-Voorburg

Projectcoördinatie
Begeleiding & coaching
Hulp bij armoede

Beschrijving

Coördinator gezocht bij Schuldhulpmaatje

Houd je van organiseren en coördineren, heb je tijd over en wil je je inzetten voor mensen, die hulp van een maatje kunnen gebruiken bij hun financiële problemen,
dan is coördinator worden bij Schuldhulpmaatje vast iets voor jou!

Stichting Arm in Arm, SchuldHulpMaatje Leidschendam-Voorburg, is dringend op zoek naar een derde coördinator.

Wat doet een coördinator?
Samen met de twee huidige coördinatoren begeleid en coach je een groep van bijna 30 schuldhulpmaatjes. Je doet de intake van nieuwe hulpvragers en zoekt een bij hen passend schuldhulpmaatje, die hen vervolgens begeleidt bij het grip krijgen op hun financiële situatie met als doel financiële zelfredzaamheid. Je onderhoudt contacten met medewerkers van andere organisaties die de cliënten ondersteunen (de ketenpartners) en van de gemeente. De coördinatoren overleggen regelmatig met het bestuur over de gang van zaken in het algemeen.

Arm in Arm Schuldhulpmaatje bestaat in zijn geheel uit vrijwilligers.

Wat voor organisatie is Schuldhulpmaatje?
Als deel van SchuldHulpMaatje Nederland is Arm in Arm 13 jaar actief in Leidschendam-Voorburg. Het Landelijk Service Punt faciliteert de coördinatoren en de maatjes met een driedaagse maatjesopleiding, een coördinatorentraining,
e-learningmodules en een hulpvragersinformatiesysteem.
De bijna 30 schuldhulpmaatjes hebben vorig jaar ongeveer 100 mensen begeleid; soms kortstondig en vaak in een traject van een paar jaar.

Heb je belangstelling?
Neem dan contact op met één van de coördinatoren, Ellen [telefoonnummer verborgen]
of Jos [telefoonnummer verborgen].

Wil je eerst meer algemene informatie, mail dan naar de secretaris : [e-mailadres verborgen] Dan stuurt zij je een profielschets en het laatste jaarverslag toe.

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 5 tot 10 uur

Locatie

Leidschendam-Voorburg

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Categorie
Projectcoördinatie
Begeleiding & coaching
Hulp bij armoede
Thea
95% profielsterkte

Over Thea

Secretaris Stichting Arm in Arm Schuldhulpmaatje Leidschendam Voorburg

  • Deze vacature is gecheckt door de helpdesk
  • Thea is ingeschreven op LVvoorElkaar sinds 05-09-2024

Bekijk meer van Stichting Arm in Arm Schuldhulpmaatje Leidschendam-Voorburg

Geldzorgen? Samen lukt 't!

Geldzorgen? Samen lukt 't!
Leidschendam-Voorburg
Wekelijks · 0 tot 3 uur
Stichting Arm in Arm Schuldhulpmaatje Leidschendam-Voorburg
Geldzorgen en schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje ondersteun en begeleid je mensen met financiële problemen. Zodat zij financieel beter in balans komen en het weer zelf kunnen. Je brengt samen overzicht in inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen. Samen maak je een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk: je wilt er voor iemand zijn. Jouw hulp begint met het zonder oordeel luisteren naar iemands verhaal. Dit zijn de eigenschappen van een SchuldHulpMaatje: - Je voelt je betrokken bij mensen met geldzorgen of schulden en laat je niet leiden door vooroordelen. - Je bent minimaal een jaar beschikbaar. Hoeveel uur per week je kunt besteden, bepaal je natuurlijk zelf. - Je bent initiatiefrijk, daadkrachtig en stabiel. Wanneer het erop aan komt ben je in staat om snel en handelend op te treden. - Je bent eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig. - Je kunt omgaan met teleurstellingen. - Je hebt inlevingsvermogen. - Je weet hoe je iemand kunt stimuleren en ondersteunen, zonder dat je het ‘overneemt’. - Je bent bereid om regelmatig te overleggen met je coördinator en collega vrijwilligers en van elkaar te leren. - Als vertrouwenspersoon kun je goed omgaan met de moeilijkheden in iemands leven en de verhalen die de hulpvrager met je deelt. - Als jij ergens voor gaat, geef je niet snel op, zodat we weten dat we op je kunnen rekenen. - Je hebt geen strafblad en je eigen financiën zijn op orde. - Je bent bereid een deskundigheidstraining te volgen van drie dagen en jaarlijkse bijscholing door middel van e-learning. Training en ondersteuning voor SchuldHulpMaatjes Je gaat pas als Maatje aan de slag na een driedaagse ‘SchuldHulpMaatje-training’. Ook volg je jaarlijks bijscholing door middel van e-learning. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Je maakt deel uit van een plaatselijk maatjesteam, onder begeleiding van een plaatselijke coördinator. Interesse om SchuldHulpMaatje te worden? Druk dan op de 'Ik wil helpen' button.

Bestuurslid gezocht voor Stichting Arm in Arm

Bestuurslid gezocht voor Stichting Arm in Arm
Voorburg Oud
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Stichting Arm in Arm Schuldhulpmaatje Leidschendam-Voorburg
Stichting Arm in Arm/SchuldHulpmaatje LV (SHM) zoekt aanvulling op haar bestuur. De huidige Voorzitter, Penningmeester en Secretaris hebben dringend behoefte aan een vierde bestuurslid om de groeiende werkzaamheden te kunnen verrichten. Onze Stichting bestaat 13 jaar en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Met ongeveer 30 Schuldhulpmaatjes en twee Coördinatoren begeleiden we per jaar meer dan 100 mensen met (problematische) schulden in Leidschendam-Voorburg. We helpen ze om hun leven financieel weer op de rails te krijgen. Het bestuur schept de voorwaarden om dit mooie werk te doen. Een vierde bestuurslid zal naast algemene bestuurlijke werkzaamheden ook de communicatie en het werven van fondsen in zijn of haar takenpakket krijgen. Als bestuur vergaderen we samen met de coördinatoren ongeveer 7 keer per jaar en de maatjes ontmoeten elkaar vijf keer per jaar in aanwezigheid van het bestuur. Stichting Arm in Arm/SHM LV is onderdeel van SchuldHulpmaatje Nederland die zorgt voor opleidingen en certificering van de maatjes. Met dit vrijwilligerswerk kunt u mensen helpen die het minder goed getroffen hebben in de samenleving en die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het op orde krijgen van hun financiën. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thea Bogers secretaris SHM LV [e-mailadres verborgen] [telefoonnummer verborgen] Kijk ook op de site: [website verborgen]

Anderen bekeken ook

Collectecoördinator EpilepsieNL

Collectecoördinator EpilepsieNL
Stompwijk
Project · wekelijks 1 tot 2 uur
EpilepsieNL
Help mee en word collectecoördinator! Heb je je altijd al in willen zetten voor een goed doel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jaarlijks halen we met duizenden collectanten zoveel mogelijk geld en QR giften op om 200.000 mensen met epilepsie en hun naasten te ondersteunen, en in de toekomst epilepsie te kunnen genezen. Of je nu persoonlijk met epilepsie te maken hebt of niet, epilepsie verstoort levens en jouw betrokkenheid kan het leven van velen verbeteren. Een aanval kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je partner, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding. Word collectecoördinator/organisator van de collecte in jouw wijk of woonplaats. Het leuke van deze functie is dat je veel contacten onderhoudt en de mensen in je stad/woonplaats beter leert kennen. Wat ga je doen als collectecoördinator? Je onderhoudt de contacten met de collectanten. Je bestelt de materialen voor de collecte. Je voorziet de collectanten van de juiste materialen en zorgt voor een straatverdeling. Na afloop verzorg je de financiële afwikkeling van de collecte. Organiseren in CollecteWeb In CollecteWeb regel je eenvoudig en snel alle zaken rondom de organisatie van de collecte in jouw wijk. In CollecteWeb: vind je alle gegevens van de collectevrijwilligers; zie je een kaart van jouw collectegebied; kun je gemakkelijk looproutes aanmaken; en bestel je collectematerialen. Tijdsbesteding Reken op zo’n 6 – 15 uur voorbereiding voor de collecte en zo’n 1 à 2 uur na de collecte. Dit is afhankelijk van het aantal collectanten in jouw gebied. Uiteraard staat het collecteteam voor je klaar om je een helpende hand te bieden.

WIJ ZOEKEN BESTUURSLEDEN!

WIJ ZOEKEN BESTUURSLEDEN!
Stompwijk
Wekelijks · 2 tot 8 uur
stichting niet alleen
Penningmeester vacature - Stichting 'Niet Alleen' We streven ernaar om jongeren, die dreigen af te haken en vast te lopen in de huidige samenleving, een kans te bieden om deze gevoelens op een gezonde en constructieve manier onder ogen te zien en te verwerken. Muziek maken, produceren en organiseren gebruiken we als krachtig medium. We bieden een veilige, gedisciplineerde en ondersteunende omgeving en werken zelf vanuit ervaringskennis en/of deskundigheid. Door het ontdekken van het eigen talent willen we jonge mensen helpen hun potentieel in te zien en te realiseren. Met populaire hedendaagse muziek brengen we jongeren vanuit hun passie in beweging met als doel zichzelf en de maatschappij beter de doorgronden. De muziek zorgt ervoor dat de jongeren weer opleven, met elkaar gaan ze door een proces van rappen, beats en tracks maken en uitvoeren. Het is onze ervaring dat jongeren, in een periode van mentale en/of fysieke ontwikkelingen, het nodig hebben om gehoord en gezien te worden en om elkaar te zien en te horen. Vanuit stichting Niet Alleen motiveren en stimuleren we jongeren, op een creatieve manier, om zich met elkaar en de samenleving te verbinden. We zijn nog jong we bestaan bijna drie jaar, er is veel vraag en interesse in ons aanbod, we zijn snel gegroeid en hebben een eigen studio in Leiden… Nu is tijd om te bestendigen en de organisatie te stroomlijnen zodat de oprichter rapper Keesje en zijn coaches zich volledig kunnen richten op de jongeren en het creatieve proces. Voel jij je aangetrokken door onze intentie en heb je kennis en ervaring? Dan gaan we graag met je in gesprek. Wij zoeken een innovatieve penningmeester! Jouw profiel: Je hebt ervaring in het opzetten en aansturen van de administratie voor middelgrote organisaties en je voelt je verbonden met onze doelen en jongeren. Je bent in staat om een transparant en eenvoudig systeem op te tuigen voor de financiële administratie. Het is voor jou eenvoudig om de juiste begroting, financiële tussen rapportage en jaarcijfers te doorgronden en aan te leveren. Je werkt nauw samen met het bestuur, de boekhouder en medewerkers om de financiële gezondheid van de organisatie te waarborgen. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met: . Ervaring in bedrijfsvoering, financieel beheer, boekhouding of een vergelijkbare functie. . Analytische vaardigheden en een nauwkeurige manier van werken. . Kennis van en ervaring met financiële software en systemen. . Integriteit en betrouwbaarheid in het omgaan met vertrouwelijke informatie. . Bij voorkeur ervaring met het werken in een non-profit omgeving. . Bereidheid je minimaal 1 jaar te verbinden Takenpakket: · Eindverantwoordelijk voor de financiële administratie en het beheren van de bankrekeningen. . Opstellen van begrotingen, financiële rapportages en jaarrekeningen. . Elk kwartaal een financiële rapportage aan het bestuur. . Adviseren over financiële vraagstukken en het doen van voorstellen voor het financieel beleid. . Coördineren van de fondsenwerving en het beheren van subsidies en donaties. . Het onderhouden van contact met boekhouder en accountant. Lijkt dit je wat? Neem dan contact met ons op! Telefoon: [telefoonnummer verborgen] Email: [e-mailadres verborgen] ● Website: [website verborgen] ● Adres: Rooseveltstraat 10A12 2321BM, Leiden ● Kvk: 86112589 ● Video: [website verborgen] ● Video workshops: [website verborgen];t=1s

Helpende handen bij Stichting Groen en Geluk

Helpende handen bij Stichting Groen en Geluk
Stompwijk
Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Groen en Geluk
Wij hebben weer plekken vrij voor vrijwilligers 🍀 Stichting Groen en Geluk Stompwijk: We zijn een jonge groene stichting die als doel heeft mens, dier en natuur te verbinden. We bruisen van de ideeën, maar komen handen te kort om ze verder uit te werken en vorm te geven. Daarom zoeken wij jou! Alle hulp is welkom; We zijn een buitenbedrijf met veel grond waarop we o.a. tuinieren. We hebben moestuinen, fruitbomen en een kruidentuin. We hebben kindermoestuinen en kinderprojecten. We zoeken hulp bij de invulling, uitvoering en onderhoud. - Heb je af en toe wat uurtjes over om ons te helpen bij het onderhoud van het terrein? Vind je het leuk om in de buitenlucht te helpen met aanplanten, snoeien, schoffelen, paden aanleggen, gras maaien en andere groene werkzaamheden? Iedere zaterdag werken we van 10u tot 14u aan het onderhoud van het terrein. - Help je mee kinderen de mogelijkheid te geven om te tuinieren? - Daarnaast heeft de stichting op zaterdagen van 10u tot 14u van april t/m oktober een klein kraampje waar zelfgemaakte producten en overgebleven groentes afgenomen kunnen worden, vind je het leuk om mensen te helpen die hiervoor langskomen? - Vind je het leuk om te helpen bij het geven van kook en tuin lessen, dat kan ook! - Lijkt het je leuk om mee te denken met het bedenken van workshops? - Ben je handig en wil je graag wat klussen? Denk bv aan Moestuinbakken maken, en allerlei hand en spandiensten. Schuren opknappen, hekjes plaatsen etc. - Wil je helpen bij het verzorgen van onze konijnen en kippen? Dit doen we ook iedere zaterdag! We hebben 13 kippen, 6 konijnen en 3 loop eenden. - Heb je andere leuke ideeën waar je ons mee kan helpen? We gaan graag met je in gesprek hoe we elkaar kunnen helpen en deze mooie plek nog mooier kunnen maken. Opgeven kan via Maarten of Mariska, stuur ons een berichtje!
Jongeren
(kleine) groepen

Onze moestuinkraam beheren

Onze moestuinkraam beheren
Stompwijk
Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Groen en Geluk
Wij zijn een jonge groene stichting met veel grond waarop we o.a. tuinieren! Onze opbrengsten willen we graag delen met mensen die daar behoefte aan hebben. Vanaf april t/m oktober hebben wij op zaterdagen van 10u tot 14u een kraampje staan waar bezoekers overgebleven verse groentes, kruiden en fruit af kunnen nemen uit de tuinen. Daarnaast bieden we zelfgemaakte producten aan zoals handcrèmes, lippenbalsem, zeep, kaarsen etc. Deze stap is nieuw voor ons en we zijn startende, dus we ontdekken graag, met jouw hulp, hoe het gaat lopen. Vind jij het leuk om deze kraam wekelijks of af en toe in de gaten te houden, in te richten en bezoekers te helpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Eigen inbreng is zeker mogelijk, we vinden het leuk als mensen meedenken! We werken iedere zaterdag op ons terrein aan onderhoud en vernieuwing met zaterdaghulpen en vrijwilligers. Er is altijd ruimte voor gezelligheid en gezamenlijk koffie en lunch. Vind jij het leuk om je netwerk wat uit te breiden en ons te helpen? Enthousiasme is genoeg! Twijfel je? Kom gerust een keer kijken!
Jongeren
(kleine) groepen

Fondsenwerver Reddingsbrigade Leidschendam

Fondsenwerver Reddingsbrigade Leidschendam
't Lien / De Rietvink, Stompwijk
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Reddingsbrigade Leidschendam
Ben jij gepassioneerd over watersport en wil je jouw ervaring in fondsenwerving inzetten voor een nobel doel? Dan is Reddingsbrigade Leidsendam op zoek naar jou! Over Reddingsbrigade Leidsendam: Reddingsbrigade Leidsendam is een vitale vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de veiligheid op en rond het water in de regio Leidsendam. Wij bieden onder andere zwemlessen, EHBO-cursussen en houden toezicht tijdens lokale evenementen aan het water. Onze missie is het voorkomen van verdrinkingsgevallen en het bevorderen van de watersport in onze gemeenschap. Functieomschrijving: Als vrijwillige fondsenwerver/sponsorcoördinator ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën om fondsen en sponsors te werven ter ondersteuning van onze activiteiten. Je zult je richten op het opbouwen van relaties met lokale bedrijven, particulieren en andere potentiële sponsors die affiniteit hebben met de watersport en de doelen van onze reddingsbrigade. Wat bieden wij: - Een uitdagende en zelfstandige rol binnen een maatschappelijk relevante organisatie. - Ruimte voor creativiteit en initiatief in het benaderen van potentiële sponsors. - Een enthousiast team van vrijwilligers met een hart voor de watersport. - De mogelijkheid om je netwerk binnen de watersport en lokale gemeenschap uit te breiden. - Een kans om bij te dragen aan de veiligheid in en rond het water in Leidsendam. Wat vragen wij: - Aantoonbare ervaring met fondsenwerving en/of sponsoring. - Affiniteit met de watersport en de doelstellingen van de reddingsbrigade. - Uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. - Een proactieve houding en het vermogen om zelfstandig te werken. - Beschikbaarheid voor vergaderingen en evenementen, voornamelijk in de avonden en weekenden. Taken: - Ontwikkelen van een fondsenwervingsstrategie in lijn met de missie en doelen van de reddingsbrigade. - Identificeren en benaderen van potentiële sponsors en donateurs. - Onderhouden van relaties met bestaande sponsors en het uitbouwen van het sponsorbestand. - Organiseren van sponsoractiviteiten en -evenementen. - Rapportage van voortgang en resultaten aan het bestuur van de reddingsbrigade. Interesse? We kijken uit naar je reactie en hopen je te mogen verwelkomen in ons dynamische team!

Mentorschap verrijkt je wereld

Mentorschap verrijkt je wereld
Damsigt en omgeving
Maandelijks · 4 tot 8 uur
Mentorschap Haag en Rijn
Stel je voor dat je door ziekte of een beperking (dementie-verstandelijke beperking-psychiatrische ziekte) niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En je hebt geen familie die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die onafhankelijk jouw wensen en meningen goed verwoordt. Je helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. En die jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen? Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Haag en Rijn. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-3 niveau is opgeleid • minimaal 6 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking!

Medewerker organiseren activiteiten

Medewerker organiseren activiteiten
't Lien / De Rietvink, Leidschendam - Zuid en omgeving
Eenmalig of maandelijks · 5 tot 10 uur
Groei & Bloei afd. Leidschendam e.o.
Ben jij een regelaar? En toevallig ook dol op planten en bloemen? Deze passies kun je mooi combineren als jij bij Groei & Bloei de activiteiten mee helpt organiseren. Wij organiseren in teamverband groene activiteiten zoals excursies (bus excursies, tuinbezoek, natuurwandelingen, e.d.). plantenruilbeurs, opentuinendagen en workshops. Tijdsbelasting ca. 3 á 4 uur per maand. Wat kan je van Groei & Bloei verwachten? Samenwerking in een leuk team. Deelname aan de activiteiten van de vereniging en desgewenst, door meedraaien in cursussen en workshops, kennisverrijking op groengebied. Eenmaal per jaar een gezellig uitje met de actieve vrijwilligers. Je hoeft geen lid te zijn om bij ons activiteiten organisator te worden.

Ben jij een financiële duizendpoot? Word penningmeester bij Stichting IBCE!

Ben jij een financiële duizendpoot? Word penningmeester bij Stichting IBCE!
Leidschendam-Voorburg
Eenmalig of maandelijks · 4 tot 6 uur
Stichting IBCE
Ben jij een financiële duizendpoot die impact wil maken? Stichting IBCE zoekt een nieuwe penningmeester om ons enthousiaste team te versterken. Wil jij je inzetten voor een multiculturele welzijnsorganisatie en bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen, jongeren, en vrouwen in Leidschendam-Voorburg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als penningmeester ben jij dé financiële spil binnen onze stichting. Jouw taken: - Beheren van de financiële administratie (circa 4 uur per maand). - Opstellen van financiële overzichten en begrotingen (circa 4 uur per maand). - Deelnemen aan bestuursvergaderingen (circa 2 uur per maand). - Adviseren van het bestuur over financieel beleid. Wat vragen wij van jou? - Enthousiasme en betrokkenheid bij onze missie. - Ervaring of affiniteit met financiën en administratief werk. - Beschikbaarheid van enkele uren per maand. Wat krijg je ervoor terug? - Een unieke kans om maatschappelijk impact te maken. - Een leerzame ervaring met bijzondere ontmoetingen en culturele uitwisselingen. - Uitbreiding van je netwerk en samenwerking in een betrokken team. - Flexibele werktijden op onze locatie in Leidschendam. Sluit je aan en maak het verschil! Heb je Interesse of vragen? Neem contact met ons op.
Jongeren

Vrijwilligers voor theehuis met een missie

Vrijwilligers voor theehuis met een missie
't Lien / De Rietvink
Wekelijks · 4 tot 4 uur
Stichting Jansland
Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger (vanaf 21 jaar) die het baken wordt van de jongeren en hen wil begeleiden en ondersteunen bij het opdoen van werkervaring? Om zo haar of zijn kans op een toekomstige betaalde baan te vergroten en samen te werken aan een zelfstandigere toekomst? Dan ben je in het theehuis als vrijwilliger op de juiste plek. De jongeren leren stapsgewijs om zelfstandiger te werken in het theehuis. Wat wordt van de vrijwilliger verwacht? De taken voor de vrijwilliger zijn het ondersteunen, begeleiden en coachen van de jongeren bij de bediening, counter, keuken en het bereiden van simpele gerechten. Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:30 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:45 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een invalkracht is ook gewenst, die op wisselende dagen in de week ingezet kan worden. Naast de begeleiding van de leerling in het horecagedeelte van het theehuis zijn er ook andere activiteiten waar je als vrijwilliger een belangrijke bijdrage kunt leveren. Zo kunnen vrijwilligers zich ook inzetten op het gebied van communicatie, PR en marketing, financiën, inkoop of de was. Ervaring met horeca of met autisme is niet nodig. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en worden goed begeleid. Om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk worden trainingen aangeboden (o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis). Wat maakt vrijwilligerswerk in het theehuis zo bijzonder? De grootste beloning voor de vrijwilliger is om te zien hoe de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, kennis en kunde tijdens hun stage en mooie stappen zetten. Alle leerlingen die werkervaring hebben opgedaan in het theehuis hebben daarna elders een baan gevonden of zijn aan een (vervolg)opleiding begonnen. Hoe mooi is het om als vrijwilliger in een kleinschalige, veilige setting, in een prachtige natuurlijke omgeving, met een gezellige en gedreven groep vrijwilligers en leergierige leerlingen aan de slag te gaan. Om zo samen een bijdrage te leveren aan een betere leefwereld. Kijk voor meer informatie op de website van het Theehuis; [website verborgen]. Voor meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Vrijwilliger -Basisschool Nicolaas Beets

Vrijwilliger -Basisschool Nicolaas Beets
Voorburg Midden
Wekelijks · 2 tot 8 uur
Brood en Spelen
“Breng een glimlach op het gezicht van kinderen tijdens de pauze op school!” Een inspirerende (werk) plek voor jou en de kinderen OBS Nicolaas Beets is gevestigd in een uniek en opvallend gebouw dat omgeven is door een park waar de school ook gebruik van mag maken. Respect, erkenning en positiviteit staat hier centraal. Iedereen is uniek en welkom. Als vrijwilliger zorg jij ervoor dat kinderen kunnen ontspannen, lachen en plezier hebben tijdens hun pauze. Jij bent degene die hun dag nét dat beetje leuker maakt. Of het nu gaat om een helpende hand tijdens de lunch, leuke spelletjes daarna, of het ondersteunen bij andere taken, jouw aanwezigheid maakt het verschil! Draag bij aan de schoolervaring van kinderen en geef ze de pauze die ze verdienen! Met jouw inzet zorg je voor een veilig, leuk en ontspannen moment op de dag. Dit maakt een wereld van verschil voor zowel de kinderen als het team. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst, zodat je gemakkelijk kunt communiceren met de kinderen en je collega’s. Werkdagen en tijden Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11.30 tot 13:30 uur Van te voren wordt besproken welke dagen jij beschikbaar bent. Tijdens de schoolvakanties ben je vrij! Dit bieden wij jou! Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding van €11,- per keer. Een leuke bonus terwijl je iets betekenisvols doet! Je komt terecht in een warm, gezellig team met enthousiaste collega’s die net als jij betrokken zijn bij het welzijn van kinderen. Elk jaar organiseren we een teamuitje, zodat er genoeg tijd is voor ontspanning en plezier samen. Trainingen om je vaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie en spelbegeleiding. Zo kun je groeien in jouw rol en maak je niet alleen een verschil voor de kinderen, maar ook voor jezelf.