Bezoekvrijwilliger

Bezoekvrijwilliger

Regelmatig
De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Sociaal & welzijn
 • Mensen die begeleid worden/wonen
 • Ouderen

Breng jij gezelligheid bij kwetsbare mensen?
Welke uitdaging ga je aan?
"Bied jij een luisterend oor, een aangename stilte of een goed gesprek? Wil je, wanneer gewenst, interesses delen; fotografie, muziek, een andere taal, cultuur, recept of creatieve hobby’s? Zo kan je zelf of samen nieuwe vaardigheden leren.

“We leggen de lat laag, dan kunnen we er allemaal onderdoor”.
Als bezoekvrijwilliger zorg je voor een gezellig contact, een luisterend oor. Het belangrijkste is dat je komt. Het gevoel dat iemand regelmatig de moeite neemt om op bezoek te komen geeft een ander het gevoel ‘de moeite waard te zijn’. En daar gaat het om. Eén maal per week of per twee weken is heel welkom".

Wij zoeken bezoekvrijwilligers voor onze cliënten in: Leidschendam-Voorburg, Duin- en Bollenstreek, Leiden, Oegstgeest en Alphen aan den Rijn.

Profiel bezoekvrijwilliger GGZ Rivierduinen:
Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze cliënten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling.

Het aanbod:
De bezoekvrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon. De vrijwilliger neemt deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrische ziektebeelden en verdiep je je hoe om te gaan met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Vrijwilligerszaken zet de aanvraag VOG in gang. De reiskosten die je maakt om naar de locatie de reizen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd.
Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz die een breed aanbod aan online trainingen biedt; van Office tot persoonlijke ontwikkeling en van solliciteren tot conflicthantering.

Meer informatie:
Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met een van de coördinatoren vrijwilligerszaken.

GGZ Rivierduinen:
Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij slaan een brug die de kloof tussen de psychiatrie en samenleving dicht. Een persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de cliënt. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de cliënt en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen afleiding, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de cliënt. Wij vinden altijd vrijwilligerswerk dat past bij je wensen en vaardigheden en de vraag van de cliënt.

 • De vacature van Jade is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
 • Jade is eerder via deze website geholpen
Laat Jade weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vacature: "Bezoekvrijwilliger" van Jade.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere LVvoorElkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo ggz rivierduinen
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
 • De vacature van Jade is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
 • Jade is eerder via deze website geholpen
 • Mensen die begeleid worden/wonen
 • Ouderen

Meer vacatures van Jade namens ggz rivierduinen

  Omschrijving van de vacature Plaats Categorie
  Vrijwilliger "samen ondernemen" De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Gastvrijheid & horeca, Maatje, buddy & gezelschap
  Vrijwilliger internetcafé Leidschendam De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Computerhulp & ICT, Maatje, buddy & gezelschap
  Ondersteuner artsenbezoek De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Vervoer & transport, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Kookvrijwilliger voor een groep De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Koken & maaltijden, Boodschappen, Begeleiding & coaching
  Bezoekvrijwilliger De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Maatje, buddy & gezelschap