Samar (9) zoekt een maatje in Leidschendam

Samar (9) zoekt een maatje in Leidschendam

Regelmatig
Damsigt en omgeving
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn
  • Kinderen & jongeren

Samar is een 9 jarige lieve, behulpzame jongen die heel de dag door kletst.
Hij mist zijn vader heel erg, die in 2020 is overleden. Hij heeft last van negatieve gevoelens en het zou heel fijn zijn als hij opgevrolijkt kan worden.

Wij zoeken een maatje voor hem die wat vrolijkheid mee kan brengen. Iemand die van het leven een feestje maakt en Samar hierin wilt meenemen. Omdat Samar een mannelijk rolmodel mist in zijn leven, zou een (jonge)man het beste bij hem aansluiten.

Samar woont samen met zijn moeder in Leidschendam.

Samar heeft in een korte tijd veel verlies meegemaakt en reageert soms net even iets anders dan zijn leeftijdgenoten. Hierdoor mist hij soms aansluiting met leeftijdsgenoten. Hij heeft wel vriendjes op school, maar niet daarbuiten. Dit is best eenzaam voor Samar.

Voor de buitenwereld is hij gezellig, een praatjesmaker, vrolijk, enthousiast en behulpzaam. Maar hij cijfert zichzelf weg, staat altijd meer voor andere klaar. Samar kampt met negatieve gevoelens en het is tijd dat Samar even de aandacht krijgt die hij nodig heeft.

Samar zit in groep 4 van de basisschool. Hij is leergierig en heeft een behoorlijke prestatiedrang. Hij wil graag de beste zijn en vindt dat het altijd beter kan. Dit kan hem soms ook wel in de weg zitten.

Hij vindt het heel erg leuk om te lezen, maar nog leuker vindt hij het om gezellig te kletsen. Samar bouwt graag met lego, houdt van voetballen, maar ook van kunst kijken in het museum!

Jij kunt Samar helpen door af en toe samen iets leuks te doen. Samar zou het fijn vinden als er iemand voor hem is. Iemand die naar hem luistert en bij wie hij zijn verhaal kwijt kan.

Samar kan zowel door de weeks als in het weekend op stap met een maatje.

Als maatje wordt je begeleid door een casemanager van Stichting Vitalis. Een maatjesorganisatie die al 45 jaar kinderen koppelt aan een volwassen vrijwilliger. Voordat je gekoppeld wordt maakt de casemanager een afspraak om kennis te maken bij je thuis, je volgt een training speciaal voor nieuwe maatjes en wordt er een VOG aangevraagd voor jou en huisgenoten van 18 jaar en ouder.
Tijdens de koppeling kan je terecht bij je casemanager voor vragen of voor tips. Maandelijks organiseren wij intervisie en thema-bijeenkomsten. En twee keer per jaar worden jij en je maatje uitgenodigd op het kerst- en zomerfeest.

  • De vacature van Sabine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Sabine is eerder via deze website geholpen
Laat Sabine weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vacature: "Samar (9) zoekt een maatje in Leidschendam" van Sabine.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere LVvoorElkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo stichting Vitalis
Geplaatst door:
Profielfoto van Sabine
70% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Sabine
  • De vacature van Sabine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Sabine is eerder via deze website geholpen
  • Kinderen & jongeren

Meer vacatures van Sabine namens stichting Vitalis

  Omschrijving van de vacature Plaats Categorie
  Help jij een kind aan een leuke dag? Bovenveen, De Heuvel / Amstelwijk, Prinsenhof Maatje, buddy & gezelschap
  Khalid (13) uit Voorburg wil graag een maatje Essesteijn Maatje, buddy & gezelschap