Help jij een kind aan een leuke dag?

Help jij een kind aan een leuke dag?

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
De Heuvel / Amstelwijk: De Heuvel noord
Leidschendam - Zuid en omgeving: Leidschendam - Zuid De Tol / 't Hert
Prinsenhof: Prinsenhof hoog
Voorburg Midden: Voorburg Midden noord
Categorie:
Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
Tip anderen via:

Word maatje van een kind bij jou in de buurt!

Veel kinderen in onze samenleving, maar ook in Leidschendam-Voorburg, groeien op in een omgeving waar niet alles op rolletjes loopt. Door te weinig persoonlijke aandacht komt het voor dat kinderen zich terugtrekken, in een sociaal isolement raken of ongewenst gedrag ontwikkelen. Hun onbezorgde jeugd is in het gedrang. Daarom verdienen kwetsbare kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar onze steun. Ook om te voorkomen dat ze bijvoorbeeld in de (zwaardere) jeugdhulpverlening verzeild raken. Als maatje kun je de persoonlijke steun en extra aandacht geven die deze kinderen door hun (thuis-) situatie missen. Gewoon door er met hem of haar een ochtend of middag tussenuit te gaan... naar het strand, lekker pizza bakken, voetballen of door gezellig een bioscoopje te pakken! Je zorgt er voor dat een kind weer even echt kind kan zijn en onbezorgd kan spelen en genieten in een andere omgeving, dan de vaak problematische thuissituatie.
Vitalismaatjes maken daarmee echt hét verschil.

Beschrijving organisatie:
Stichting Vitalis is een stichting die, al meer dan 40 jaar, kinderen tussen 5 en 18 jaar koppelt aan een volwassen vrijwilliger. Samen trekken ze wekelijks of één keer per twee weken een paar uurtjes met elkaar op en ondernemen ze gezellige activiteiten. We noemen ze dan maatjes! Wil jij ook maatje zijn? Dat kan!

Gewenste vaardigheden:
In principe kan iedereen maatje worden! Of je nu een man bent of een vrouw, fulltime werkt of parttime, nog studeert of al met pensioen bent. Als je jouw hart op de juiste plaats hebt, je plezier beleeft aan het omgaan met kinderen of jongeren en je minimaal één jaar lang een dagdeel per week, of om de week beschikbaar bent dan is Vitalis vast iets voor jou!

Nadere toelichting:
Vitalis biedt uitgebreide ondersteuning en coaching. Zodra je je aanmeldt bij Vitalis word je gekoppeld aan een casemanager. Deze casemanager blijft gedurende het hele traject jouw contactpersoon. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek bij de vrijwilliger thuis, gevolgd door een praktische training en vrijwilligersbijeenkomsten. Op dit moment zijn die, vanwege de corona maatregelen, online. Na een zorgvuldige voorbereiding ben je klaar om gekoppeld te worden aan je kleine maatje. In de matching houden wij rekening met ieders wensen, voorkeuren en interesses. Qua afstand proberen wij te matchen binnen een straal van max. 20 minuten fietsen.

  • De vacature van Sabine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Sabine is eerder via deze website geholpen
Laat Sabine weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vacature: "Help jij een kind aan een leuke dag?" van Sabine.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere LVvoorElkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo stichting Vitalis
Geplaatst door:
Profielfoto van Sabine
70% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Sabine
  • De vacature van Sabine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Sabine is eerder via deze website geholpen

Meer vacatures van Sabine namens stichting Vitalis

  Omschrijving van de vacature Plaats Categorie
  Gezocht: een maatje! Bovenveen, De Heuvel / Amstelwijk, Prinsenhof Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Help jij een kind aan een leuke dag? Bovenveen, De Heuvel / Amstelwijk, Prinsenhof Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's