Lid Buurtpreventieteam 't Lien - de Rietvink

Lid Buurtpreventieteam 't Lien - de Rietvink

Regelmatig
't Lien / De Rietvink
  • Activiteitenbegeleiding
  • Sociaal & welzijn
  • Geschikt voor jongeren
  • Nieuwkomers & vluchtelingen
  • Ouderen

Buurtpreventie? Wat is het?

'Als betrekkelijke nieuwkomer in Leidschendam werd ik getriggerd door een buurtpreventie-actie van de gemeente. Het gevolg was dat ik mij heb aangemeld bij het team ’t Lien - de Rietvink. Daar heb ik kunnen ervaren hoe mooi het is om kennis te maken met je eigen wijk en haar bewoners en tegelijkertijd iets te kunnen betekenen voor de veiligheid en leefbaarheid'.

Het zijn de woorden van één van onze nieuwe teamleden, die exact de essentie van buurtpreventie weergeven. Momenteel hebben wij 28 enthousiaste leden en wij verwelkomen graag nieuwe kandidaten. Inmiddels is ons werkgebied uitgebreid tot de omgeving Damcentrum, Bolder, Helling en het Voorburgs Kwartier. Daarom beste mensen: als je tijd hebt, kom op, meld je aan!

Ons team loopt -of fietst- drie keer per week een ronde. Een loopgroep bestaat uit drie mensen en een vierde persoon die thuis de rol als reserve heeft voor het geval iemand op het laatste moment uitvalt.

Daar mag je even over nadenken
Drie keer per week, dat zou je best wel veel kunnen vinden. Wacht even, wees niet bezorgd: als individuele loper bepaal je zelf hoe vaak je ingedeeld wilt worden. Als je minimaal 2 uur per maand beschikbaar bent, bent je al van harte welkom. De meeste leden lopen 2 à 3 keer per maand, waarvan 1 keer een reservebeurt. Het valt qua tijdsbeslag dus ontzettend mee, toch?.

Je krijgt een training van professionals in wat wel en wat niet te doen als buurprevent; opfrissessies en eens in het kwartaal komen wij bij elkaar in ons 'thuishonk' in het pand van Wijkvereniging De Blauwe Tram om onze ervaringen te delen, successen te vieren en natuurlijk ontbreekt het niet aan gezelligheid.

Nogmaals de twee hoofddoelstellingen van buurtpreventie:
Veiligheid
Wij zijn de oren en de ogen van de wijkagent die de buurt goed kent en wij helpen hem/haar door onregelmatigheden, baldadigheid, verdachte personen en/of -situaties direct te melden.

Leefbaarheid
Aandacht voor onze wijkgenoten, rapporteren over de openbare ruimte. Denk daarbij aan zwerfvuil, defect straatmeubilair, straten en stoepen die in slechte staat verkeren. Kortom, zaken waar jij je als individu nu ook al aan stoort.

Weet je wat? Een ideetje: kom eens langs, meld je aan voor een proefronde. Onze teamleden zijn goede vertellers en je kunt meteen al een beetje sfeer proeven. Doe dat door contact op te nemen met: Anne Zuidema

  • De vacature van Anne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
Laat Anne weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vacature: "Lid Buurtpreventieteam 't Lien - de Rietvink" van Anne.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere LVvoorElkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vacature van Anne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Geschikt voor jongeren
  • Nieuwkomers & vluchtelingen
  • Ouderen