Ondersteuner artsenbezoek

Ondersteuner artsenbezoek

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout
Categorie:
Vervoer, Mantelzorg ondersteuning, Maatjes & buddy's
Tip anderen via:

Welke uitdaging ga je aan?
We zijn op zoek naar vrijwilligers die cliënten willen begeleiden bij hun bezoek aan de tandarts of het ziekenhuis. Je geeft je beschikbare dagdeel aan en wordt toegevoegd aan een pool van vrijwilligers die op afroep beschikbaar zijn. Als ondersteuner help je bij het vinden van de juiste balie. Wanneer de cliënt het wenst kun je hem/haar persoonlijk ondersteunen tijdens het gesprek met de arts/tandarts. Het vervoer gaat meestal met de dienstauto van de afdeling maar kan ook met de auto van de vrijwilliger, een vereiste is dus dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Als ondersteuner bied je vooral gezelschap en steuntje in de rug van de cliënt. Naar de huisarts of het ziekenhuis gaan is vaak ‘eng’, zeker voor psychiatrische cliënten. Als ondersteuner kun je zo’n bezoek wat minder spannend maken.


Waarom ga jij het verschil maken?
Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze cliënten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling. Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij slaan een brug die de kloof tussen de psychiatrie en samenleving dicht. Een persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de cliënt. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de cliënt en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen verstrooiing, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de cliënt. Wij vinden altijd vrijwilligerswerk dat past bij je wensen en vaardigheden en de vraag van de cliënt.

Jouw nieuwe team
Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij vormen een brug tussen de psychiatrie en de samenleving. Persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de cliënt. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de cliënt en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen verstrooiing, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de cliënt. Wij zoeken vrijwilligerswerk dat past bij je wensen en vaardigheden en de vraag van de cliënt.

Wat bieden we je?
De vrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de werkplek. De vrijwilliger neemt deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrische ziektebeelden en leer je hoe je omgaat met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vrijwilligerszaken zet de aanvraag in gang. De reiskosten die je maakt om naar de locatie te komen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz. GoodHabitz heeft een breed aanbod aan online trainingen. Van Office tot persoonlijke ontwikkeling. En van social media tot conflicthantering.

  • De vacature van Jade is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Jade is eerder via deze website geholpen
Laat Jade weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vacature: "Ondersteuner artsenbezoek" van Jade.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere LVvoorElkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo ggz rivierduinen
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
55% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
  • De vacature van Jade is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
  • Jade is eerder via deze website geholpen

Meer vacatures van Jade namens ggz rivierduinen

  Omschrijving van de vacature Plaats Categorie
  Vrijwilliger "samen ondernemen" De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Maatjes & buddy's
  Vrijwilliger internetcafé Leidschendam De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Computer, Administratie, Maatjes & buddy's
  Bezoekvrijwilliger De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Kookvrijwilliger voor een groep De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Maaltijden & koken, Boodschappen, Activiteitenbegeleiding