Vrijwilliger internetcafé Leidschendam

Vrijwilliger internetcafé Leidschendam

Regelmatig
De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout
 • Computerhulp & ICT
 • Administratie & receptie
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Belangenbehartiging & goede doelen
 • Sociaal & welzijn
 • Mensen die begeleid worden/wonen

Welke uitdaging ga je aan?
“Vind je het leuk om mensen te helpen bij hun computer- en smartphone gebruik?”

Dan hebben we een leuke functie voor jou bij het internetcafé in het dagactiviteitencentrum van Leidschendam. Als vrijwilliger bij het internetcafé ontvang je cliënten die gebruik komen maken van de computer en of vragen hebben over hun smartphone. Wanneer ze ergens tegenaan lopen probeer je ze te helpen. Hierbij kun je denken aan het gebruikt van word, Excel, internet en het gebruik van apps. Het gaat dus om het helpen bij het alledaagse gebruik van de computer en de smartphone. Enige kennis van computergebruik en smartphones is vereist. Ook is het belangrijk dat je leuk vindt om cliënten wegwijs te maken met de computer en op hun telefoon.

Wij zoeken iemand voor de maandag, dinsdag en vrijdagochtend.

Waarom ga jij het verschil maken?
Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze cliënten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling.

Jouw nieuwe team
Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij vormen een brug tussen de psychiatrie en de samenleving. Persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de cliënt. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de cliënt en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen verstrooiing, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de cliënt. Wij zoeken vrijwilligerswerk dat past bij je wensen en vaardigheden en de vraag van de cliënt.

Wat bieden we je?
De vrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de werkplek. De vrijwilliger neemt deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrische ziektebeelden en leer je hoe je omgaat met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vrijwilligerszaken zet de aanvraag in gang. De reiskosten die je maakt om naar de locatie te komen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz. GoodHabitz heeft een breed aanbod aan online trainingen. Van Office tot persoonlijke ontwikkeling. En van social media tot conflicthantering.

 • De vacature van Jade is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
 • Jade is eerder via deze website geholpen
Laat Jade weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vacature: "Vrijwilliger internetcafé Leidschendam" van Jade.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere LVvoorElkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo ggz rivierduinen
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
 • De vacature van Jade is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
 • Jade is eerder via deze website geholpen
 • Mensen die begeleid worden/wonen

Meer vacatures van Jade namens ggz rivierduinen

  Omschrijving van de vacature Plaats Categorie
  Vrijwilliger "samen ondernemen" De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Gastvrijheid & horeca, Maatje, buddy & gezelschap
  Ondersteuner artsenbezoek De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Vervoer & transport, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Kookvrijwilliger voor een groep De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Koken & maaltijden, Boodschappen, Begeleiding & coaching
  Bezoekvrijwilliger De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Maatje, buddy & gezelschap
  Bezoekvrijwilliger De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Maatje, buddy & gezelschap