Vrijwilliger "samen ondernemen"

Vrijwilliger "samen ondernemen"

Regelmatig
De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout
 • Gastvrijheid & horeca
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Belangenbehartiging & goede doelen
 • Sociaal & welzijn
 • Mensen die begeleid worden/wonen

Welke uitdaging ga je aan?
Weet jij een leuke sfeer te creëren?

Voor onze afdeling in Leidschendam: Je kan met één of meerdere cliënten wandelen, spelletjes doen of zelf een activiteit verzinnen. Je zorgt voor gezelligheid en een leuke ongedwongen sfeer. Centraal staat het plezier en ‘samen ondernemen’. Door persoonlijke aandacht blijkt vaak dat mensen meer kunnen dan ze denken.

De activiteiten zijn op vrijdag, zaterdag en zondag in de ochtend en de middag.

Welk verschil ga je maken?
Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan het herstel van onze cliënten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling.

Jouw nieuwe team:
Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij vormen een brug tussen de psychiatrie en de samenleving. Persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de cliënt. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de cliënt en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen verstrooiing, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de cliënt. Wij zoeken vrijwilligerswerk dat past bij je wensen en vaardigheden en de vraag van de cliënt.

Wat bieden we je?
De vrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de werkplek. Als vrijwilliger neem je deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de rol van de vrijwilliger. Je krijgt voorlichting over enkele psychiatrische ziektebeelden en je leert hoe je omgaat met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een VOG, ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ vereist. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vrijwilligerszaken zet de aanvraag in gang. De reiskosten die je maakt om naar de locatie te komen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz. GoodHabitz heeft een breed aanbod aan online trainingen; van Office tot persoonlijke ontwikkeling. En van social media tot conflicthantering.

 • De vacature van Jade is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
 • Jade is eerder via deze website geholpen
Laat Jade weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vacature: "Vrijwilliger "samen ondernemen"" van Jade.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere LVvoorElkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo ggz rivierduinen
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Jade
 • De vacature van Jade is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
 • Jade is eerder via deze website geholpen
 • Mensen die begeleid worden/wonen

Meer vacatures van Jade namens ggz rivierduinen

  Omschrijving van de vacature Plaats Categorie
  Vrijwilliger internetcafé Leidschendam De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Computerhulp & ICT, Administratie & receptie, Maatje, buddy & gezelschap
  Ondersteuner artsenbezoek De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Vervoer & transport, Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Kookvrijwilliger voor een groep De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Koken & maaltijden, Boodschappen, Begeleiding & coaching
  Bezoekvrijwilliger De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout Maatje, buddy & gezelschap