Leid(st)er scouting

Leid(st)er scouting

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Damsigt en omgeving
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Jongeren
Ja
Tip anderen via:

Iedere zaterdag biedt Scouting Orion kinderen een leuke tijdsbesteding. We zijn veel buiten, leren kinderen zelfstandig worden en maken vooral veel lol.

Scouting Orion heeft 8 onderdelen (groepen) voor kinderen van verschillende leeftijden. Vanaf vijf jaar zijn kinderen welkom bij de bevers. Vanaf 7 jaar gaan jongens naar de welpen en meisjes naar de kabouters. Als de kinderen 10 zijn, kunnen ze kiezen voor scouts, die meer op het land actief zijn, en zeeverkenners, die vooral op het water te vinden zijn.
Vooral voor de jongere onderdelen zijn wij op zoek naar leiding. De bevers (jongens en meisjes tussen 5 en 7 jaar) spelen veel, leren de eerste knopen, gaan eropuit met een speurtocht of maken stoere knutsels. De welpen (jongens van 7 tot 10 jaar) en kabouters (meisjes van 7 tot 10 jaar) leren vooral samenwerken, spelen met elkaar, leren de basis van het scoutingspel en het buitenleven. Ieder jaar blijven de kinderen een keer slapen tijdens een weekend en de welpen en kabouters gaan in de eerste week van de schoolvakantie een week op kamp.

Deze onderdelen hebben iedere zaterdagochtend opkomst van 10.00u tot 12.15u. de leiding bereidt samen het programma voor en is er een half uurtje eerder om de activiteiten door te spreken en klaar te zetten. Leiding wordt onderdeel van de groepsraad en denkt zo mee over het reilen en zeilen van de groep.

  • De vacature van Barbara is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
Laat Barbara weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vacature: "Leid(st)er scouting" van Barbara.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere LVvoorElkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Scouting Orion
Geplaatst door:
Profielfoto van Barbara
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Barbara
  • De vacature van Barbara is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op LVvoorElkaar
Jongeren
Ja