csrf
LVvoorElkaar logo
LVvoorElkaar

Vrijwillig Chauffeur Bus 47 Woej

Wil jij dagelijks het verschil maken voor talloze mensen door ze van A naar B te brengen? Ben jij graag de gastvrouw of gastheer? Kom dan werken als vrijwillig chauffeur op lijnbus 47 bij stichting Welzijn en oud en jong in Leidschendam - Voorburg!! Onder het motto: elkaar kennen en elkaar helpen is Woej er voor alle inwoners in Leidschendam-Voorburg. In onze drie wijkcentra worden verschillende activiteiten aangeboden die veelal door vrijwilligers worden georganiseerd. Wij ondersteunen bewoners die iets willen doen voor hun wijk of buurtgenoten en moedigen dit aan. Ouderen kunnen bij ons terecht voor een steuntje in de rug. Wij werken samen met bewoners, andere organisaties en de gemeente aan een Leidschendam-Voorburg waar je prettig en veilig woont en iedereen mee doet. Bij Woej werken 34 beroepskrachten en circa 500 vrijwilligers. Onder de afdeling vervoer, valt Bus 47. Deze lijn rijdt maandag t/m zaterdag van Leidschendam-Zuid naar Duivenvoorde en terug. Taken als vrijwilliger Voor deze busdienst worden vrijwillige chauffeurs gevraagd die bereid zijn om conform een dienstregeling op deze bus te rijden. De dienstregeling start om 08:15 uur tot 17:10 uur. De bus is een kleine 7-persoonsbus waarvoor een gewoon B(E)-rijbewijs nodig is. Op deze busdienst hoeft geen hulp te worden geboden bij in- en uitstappen en er is geen rolstoelvervoer. Wat vragen wij van je? Je bent sociaal vaardig, klantvriendelijk en flexibel in de omgang met passagiers en collega's. Je beschikt minimaal over rijbewijs B en bent in goede gezondheid. De bereidheid om in te vallen voor collega's bij ziekte of vakanties wordt op prijs gesteld. Wat levert het je op? Je wordt goed ingewerkt. Je komt in een gezellig team van chauffeurs en bijrijders te werken en 4x per jaar wordt er een speciaal chauffeurscafé georganiseerd. Je ontmoet veel mensen waardoor je netwerk wordt vergroot. Werkdagen en werktijden De werkdagen en -uren worden in overleg vastgesteld. Je inzet wordt opgenomen in een rooster met de collega-chauffeurs en is minimaal een halve dag per week. Locatie Wijk- en dienstcentrum De Plint, 2263 GZ Leidschendam

Lees meer

structureel

Prinsenhof

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wil jij dagelijks het verschil maken voor talloze mensen door ze van A naar B te brengen? Ben jij graag de gastvrouw of gastheer? Kom dan werken als vrijwillig chauffeur op lijnbus 47 bij stichting Welzijn en oud en jong in Leidschendam - Voorburg!!


Onder het motto: elkaar kennen en elkaar helpen is Woej er voor alle inwoners in Leidschendam-Voorburg. In onze drie wijkcentra worden verschillende activiteiten aangeboden die veelal door vrijwilligers worden georganiseerd. Wij ondersteunen bewoners die iets willen doen voor hun wijk of buurtgenoten en moedigen dit aan. Ouderen kunnen bij ons terecht voor een steuntje in de rug. Wij werken samen met bewoners, andere organisaties en de gemeente aan een Leidschendam-Voorburg waar je prettig en veilig woont en iedereen mee doet. Bij Woej werken 34 beroepskrachten en circa 500 vrijwilligers.

Onder de afdeling vervoer, valt Bus 47. Deze lijn rijdt maandag t/m zaterdag van Leidschendam-Zuid naar Duivenvoorde en terug.

Taken als vrijwilliger
Voor deze busdienst worden vrijwillige chauffeurs gevraagd die bereid zijn om conform een dienstregeling op deze bus te rijden. De dienstregeling start om 08:15 uur tot 17:10 uur. De bus is een kleine 7-persoonsbus waarvoor een gewoon B(E)-rijbewijs nodig is. Op deze busdienst hoeft geen hulp te worden geboden bij in- en uitstappen en er is geen rolstoelvervoer.

Wat vragen wij van je?
Je bent sociaal vaardig, klantvriendelijk en flexibel in de omgang met passagiers en collega's. Je beschikt minimaal over rijbewijs B en bent in goede gezondheid. De bereidheid om in te vallen voor collega's bij ziekte of vakanties wordt op prijs gesteld.

Wat levert het je op?
Je wordt goed ingewerkt. Je komt in een gezellig team van chauffeurs en bijrijders te werken en 4x per jaar wordt er een speciaal chauffeurscafé georganiseerd. Je ontmoet veel mensen waardoor je netwerk wordt vergroot.

Werkdagen en werktijden
De werkdagen en -uren worden in overleg vastgesteld. Je inzet wordt opgenomen in een rooster met de collega-chauffeurs en is minimaal een halve dag per week.

Locatie
Wijk- en dienstcentrum De Plint, 2263 GZ Leidschendam

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 8 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

Locatie

Prinsenhof

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Woej

Leidschendam-Voorburg

Klussers

Woej

Ga jij voor ‘Kleine daad, mooi resultaat’? En geeft het je een goed gevoel om mensen te helpen? Dan zit je helemaal goed bij Woej klussendienst! Wat ga je doen? Het gaat om eenvoudige, allerhande klussen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een schilderij of een gordijnrails. Ook eenvoudig snoeiwerk in de tuin kan tot de werkzaamheden behoren. Een zelfstandige functie: Je neemt zelf contact op met de aanvrager over de uit te voeren klus. Je bespreekt wat er gedaan moet worden, hoeveel tijd het ongeveer in beslag neemt, een inschatting van de kosten en wanneer je de klus gaat doen. Je werkt met je eigen gereedschap. Wat neem je mee? Je bent uiteraard handig en houdt van klussen. Je vindt het fijn om zelfstandig te werken. Je spreekt en verstaat de Nederlandse taal en bent fysiek in staat om te klussen. Wat levert het je op? Een leuk team, met fijne collega’s. Elke situatie is anders; steeds een andere klus. Je krijgt een vergoeding van € 5,00 per uur van de klant. En je bent vrijwilliger bij Woej. Jeuken jouw handen om als klusser aan de vrijwillige slag te gaan? Meld je dan snel aan!

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Vrijw. Chauffeur/Begeleider Busvervoer WOEJ

Woej

Wil jij dagelijks het verschil maken voor talloze mensen door ze van A naar B te brengen? Ben jij graag de gastvrouw of gastheer? Kom dan werken als vrijwillig chauffeur op lijnbus 47 bij stichting Welzijn en oud en jong in Leidschendam - Voorburg!! Omschrijving van de organisatie: Met het motto: elkaar kennen en elkaar helpen is Woej er voor alle inwoners in Leidschendam-Voorburg. In onze drie wijkcentra worden verschillende activiteiten aangeboden die veelal door vrijwilligers worden georganiseerd. Wij ondersteunen bewoners die iets willen doen voor hun wijk of buurtgenoten en moedigen dit aan. Ouderen kunnen bij ons terecht voor een steuntje in de rug. Wij werken samen met bewoners, andere organisaties en de gemeente aan een Leidschendam-Voorburg waar je prettig en veilig woont en iedereen mee doet. Bij Woej werken 34 beroepskrachten en circa 500 vrijwilligers. Deze vacature is voor de locatie: Wijk- en dienstcentrum De Plint - Leidschendam Taakomschrijving: Woej verzorgt verschillende vormen van vervoer door vrijwilligers, onder andere met behulp van 9 (rolstoel)bussen. Op iedere bus zit een team van twee vrijwilligers: een chauffeur en een begeleider. Zij vervangen elkaar om toerbeurt, in onderling overleg. Woej is momenteel op zoek naar nieuwe chauffeurs/begeleiders. Als chauffeur/begeleider verzorg jij het vervoer van: • Ouderen die van huis naar de dagopvang gebracht worden en vice versa. • Personen die rolstoelafhankelijk zijn, o.a. voor vervoer naar huisarts, ziekenhuis e.d. • Groepen mensen (vaak ouderen), tijdens diverse uitstapjes. • Kinderen met een beperking, die naar het speciaal onderwijs in de regio gaan. Wat vragen wij van je? Je bent in bezit van rijbewijs B (niet nodig indien je alleen begeleid). Je heeft affiniteit met jongeren en/of ouderen. Je bent geduldig en hulpvaardig. Ook vind je het fijn om in een team te werken. Werkdagen en -tijden De werkdagen en tijden zijn uiteraard in overleg. Het is fijn als je flexibel bent, ook 's avonds en in het weekend wordt er soms gereden! Wat levert het je op? Je wordt goed ingewerkt en krijgt een uitgebreid scholingsprogramma dat begint met een interne opleiding. Daarnaast krijg je diverse cursussen: • (Kinder) EHBO • Omgaan met de (doel)groep • Cliënten veilig vervoeren. Je komt in een gezellig team van chauffeurs en begeleiders te werken en vier keer per jaar wordt er een speciaal chauffeurscafé georganiseerd. Volgens de vrijwillige chauffeurs/begeleiders is het allerbelangrijkste: de dankbaarheid van de mensen, daar doe je het voor! Locatie: Wijk- en dienstcentrum De Plint, 2263 GZ Leidschendam

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Vrijwillig Planner Bus & Rolstoelvervoer WOEJ

Woej

Zorg jij er graag voor dat alles vlekkeloos verloopt, dat iedereen precies weet wat hij/zij moet doen? Ben jij handig met Excel en Outlook? Dan is de functie van vrijwillig planner bij WOEJ Bus & Rolstoelvervoer absoluut iets voor jou!! Omschrijving van de organisatie Woej is een professionele organisatie voor Sociaal Werk in Leidschendam-Voorburg. Wij bouwen samen met bewoners, netwerkpartners en gemeente aan een prettige, veilige, betrokken samenleving waarin iedereen participeert. Taakomschrijving Woej verzorgt verschillende vormen van vrijwilligersvervoer, onder andere met behulp van 9 (rolstoel)bussen. Op iedere bus zit een team van twee vrijwilligers, een chauffeur en een bijrijder. Zij vervangen elkaar om toerbeurt, in onderling overleg. Woej is momenteel op zoek naar nieuwe planner om alle ritten vlekkeloos te laten verlopen. Het vrijwilligerswerk bestaat uit: - Planning dagelijkse ritten verzorgen. - Verwerken van ritaanvragen en groepsuitjes. - Actief chauffeurs en begeleiders benaderen v.w.b. eventueel invallen. - Diverse mutaties verwerken. Wat vragen wij van je? - Goede kennis van Outlook, Excel en Word. - Stratenkennis binnen Leidschendam, Voorburg (en Den Haag). - Enige ervaring op het gebied van plannen is een pre. Werkdagen en -tijden De werkdagen en tijden zijn uiteraard in overleg. Het is fijn als je flexibel bent. Wat levert het je op? Je wordt goed ingewerkt en krijgt een uitgebreid scholingsprogramma dat begint met een interne opleiding. Daarnaast krijg je diverse cursussen: - EHBO - Omgaan met de (doel)groep - Cliënten veilig vervoeren. Je komt in een gezellig team van chauffeurs en bijrijders te werken en 4x per jaar wordt er een speciaal chauffeurscafé georganiseerd. Maar, volgens de vrijwillige chauffeurs/bijrijders het allerbelangrijkste: de dankbaarheid van de mensen, daar doe je het voor! Locatie Wijk- en dienstcentrum De Plint, Prins Frederiklaan 7, 2263 GZ Leidschendam Deze vacature in de 1,5 meter samenleving Woej werkt conform de richtlijnen van het RIVM, we volgen de goedgekeurde RIVM richtlijnen voor de taxibranche. Overige informatie • De organisatie werkt met een proeftijd: ja • De vrijwilliger krijgt een vrijwilligersovereenkomst: ja • De organisatie vraagt om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag): ja • Aantal beroepskrachten in de organisatie / locatie: circa 40 • Aantal werkzame vrijwilligers: circa 500

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Zelfstandige Bar vrijwilliger

Woej

Wij zoeken een barvrijwilliger die graag zelfstandig werkt tijdens verhuur of activiteiten. Woej heeft een fantastisch mooie koffiemachine e=waarmee iedereen de lekkerste koffie kan zetten. Natuurlijk heb je altijd zin in een gezellig praatje! Deze vacature is bij het Woej wijkdienstcentrum de Groene Loper in Voorburg. Werkdagen en tijden in overleg. Wat ge je doen? Je maakt koffie en thee, verzorgt frisdranken en na drieën een glaasje alcohol. Dankzij jou ziet de bar er schoon, netjes en opgeruimd uit. Je bent bereid af en toe een avond een bardienst te draaien. Je bent het gezicht van ons wijkcentrum de Groene Loper. Wie ben jij? Een gastvrij en vriendelijk persoon. Je kunt lezen en schrijven en je spreek en verstaat Nederlands. Je hebt een certificaat voor IVA en/of BHV of je bent bereid om deze te halen op onze kosten. Wat levert het jou op? Je wordt zeer gewaardeerd! Je maakt deel uit van een klein huiselijk vrijwilligersteam die elkaar graag helpen. Je ontmoet veel verschillende mensen waardoor je netwerk wordt vergroot.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Het visitekaartje van de Groene Loper

Woej

Als receptievrijwilliger ben je het visitekaartje van de Groene Loper: een gezellig wijkcentrum van Woej in Voorburg-Noord (Bovenveen). Je bent namelijk het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en dankzij jou voelen mensen zich welkom! De Groene Loper is er voor alle inwoners van Voorburg, een sociale ontmoetingsplek voor deelnemers van activiteiten en voor buurtbewoners. Dankzij onze grote groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers is er van alles mogelijk: activiteiten, cursussen of gewoon lekker een kopje koffie drinken. We zijn dan ook erg blij met en trots op onze vrijwilligers! De receptie is open van 9.00 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Ben jij een of meerdere dagdelen beschikbaar? We stemmen jouw werkdagen en -tijden met elkaar af. Wat wordt er van je verwacht? Je ontvangt de bezoekers en zorgt ervoor dat ze zich welkom voelen. Je beantwoordt de telefoon en handelt de mail af. Je bent representatief en integer. Wat levert het je op? Een leuke werk sfeer met je receptie-collega's. Sowieso kom je in een fijn team vrijwilligers terecht. Het is goed voor je CV als werkervaring. Je leert veel mensen kennen en breidt je netwerk uit. Enthousiast? Klik dan op onderstaande knop. Of kom langs op de Groene Loper. Ik maak graag kennis met je, Pieter.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Centralisten Woej Vervoer

Woej

De vervoersdienst van Woej is een begrip in Leidschendam Voorburg. Duizenden (echt waar!) ouderen maken dagelijks gebruik van ons vervoer en dat wordt mogelijk gemaakt door een gezellig team van centralisten die de ritaanvragen verwerken, en chauffeurs die de ritten uitvoeren. Vind je het leuk om onze klanten aan de telefoon te woord te staan en hun ritaanvragen in de computer te verwerken? Lees dan snel verder. Woej verzorgt met particuliere chauffeurs het vervoer van ouderen naar huisarts, ziekenhuis, kapper, of voor zomaar een gezellige dag weg. Deze ouderen vragen dagelijks ritten aan bij onze telefooncentrale tussen 9.00 en 11.00. Tussen 11.00 en 12.00 plannen we de ritten in voor de volgende dag en informeren we de chauffeurs wat hun ritten zijn. Dan zit je taak erop en heb veel ouderen blij gemaakt. In een team van 2 tot 4 mensen werken de centralisten samen om alle ritaanvragen netjes in de ritadministratie vast te leggen. Dat doen we in een overzichtelijk, speciaal voor dit doel ontwikkeld systeem. Uiteraard wordt je goed ingewerkt en begeleid. Je werkt in een klein en gezellig team en we helpen elkaar. Het is belangrijk dat je goed Nederlands spreekt, geduldig bent en accuraat kunt werken. Je kunt 1 of meerdere dagdelen komen helpen. Met de vrijwillige centralisten houden we regelmatig werkoverleg, zodat jouw inbreng gehoord wordt. Voor de vrijwilligers van het vervoer worden daarnaast speciale bijeenkomsten als chauffeurs café’s georganiseerd. Maar ook bieden we de centralisten regelmatig cursussen aan over bijvoorbeeld "Omgaan met Dementie", "Beter luisteren" en "Levensreddend handelen" waarin onder andere reanimeren en omgaan met de AED wordt behandeld. Lijkt het je leuk om kennis te komen maken om na te gaan of dit iets voor je is? Neem dan contact op met Karin of Lucia en we plannen een kennismaking.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Chauffeurs Woej Vervoer

Woej

De vervoersdienst van Woej is een begrip in Leidschendam Voorburg. Duizenden (echt waar!) ouderen maken dagelijks gebruik van ons vervoer en dat wordt mogelijk gemaakt door een fijne groep chauffeurs die in hun eigen auto onze klanten naar hun bestemming brengen. Hou je van mensen, en vind je het leuk om onze klanten die niet meer in het Openbaar Vervoer kunnen in je eigen auto te vervoeren en een gezellig praatje met ze te maken? Lees dan snel verder. Woej verzorgt met particuliere chauffeurs het vervoer van ouderen naar de huisarts, ziekenhuis, kapper, of voor zomaar een gezellige dag weg. Deze ouderen vragen dagelijks ritten aan die vervolgens één dag van te voren door onze centralisten worden gekoppeld aan een chauffeur. Jij! Natuurlijk hebben we van tevoren al duidelijke afspraken gemaakt over wanneer jij beschikbaar bent (en wanneer niet) en wat de klant aan jou voor deze rit moet betalen. Maar ook weet je dan dat alles verantwoord en veilig georganiseerd is bij Woej en dat alles goed verzekerd is, waardoor je geen enkel risico loopt. Door al deze afspraken en de klant in alles centraal te zetten is de drempel voor onze klanten om vervoer aan te vragen bij Woej erg laag. Veel klanten kunnen door de hulp en aandacht van de vervoersdienst hun zelfstandigheid behouden en daar helpen we graag aan mee. Je krijgt de informatie over de rit per telefoon, of email aangereikt en je kunt starten. Zo simpel is het. Het is belangrijk dat je goed Nederlands spreekt, geduldig bent en 1 of meerdere dagen wil komen helpen. Met de chauffeurs houden we 1 x per jaar werkoverleg, zodat jouw inbreng gehoord wordt. Voor de vrijwilligers van het vervoer worden daarnaast speciale bijeenkomsten als chauffeurs café’s georganiseerd. Maar ook bieden we de chauffeurs regelmatig cursussen aan over bijvoorbeeld "Omgaan met Dementie", "Beter luisteren" en "Levensreddend handelen" waarin onder andere reanimeren en omgaan met de AED wordt behandeld. Lijkt het je leuk om kennis te komen maken om na te gaan of dit iets voor je is? Neem dan- via onderstaande button 'Ik wil helpen'- contact op met Karin of Lucia en we plannen een kennismaking.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Vrijwilliger voor de Ontmoeting

Woej

Er ‘even uit zijn’, dat vindt iedereen heerlijk. Zo ook de ouderen waarvoor Woej een gezellige middag organiseert: De Ontmoeting. Een zeer welkome afleiding. Help jij mee? De ontmoeting is er voor ouderen die veel alleen thuis zijn en graag wat meer onder de mensen wil zijn en ouderen met beginnende geheugenproblemen. Met een team van vrijwilligers bieden wij een gezellige middag aan, waardoor de mensen sociale contacten hebben, zich gezien voelen en onder de mensen zijn. Jij bent als vrijwilliger daarin een belangrijke schakel. Vind je het leuk om de bezoekers te verwelkomen en hulp te bieden bij diverse activiteiten, zoals het maken van kaarten of een spelletje doen? Heb je geduld en vind je het fijn om met ouderen te werken? Dan is dit vast iets voor jou. Het geeft namelijk veel voldoening om met deze mensen te werken en je wordt enorm gewaardeerd. De bezoekers zijn je reuze dankbaar en ook de mantelzorgers, die mede door jouw inzet even tijd voor zichzelf hebben. Dankzij jou zijn deze ouderen er fijn even uit en hebben ze contact met anderen. De Ontmoeting is op maandag en donderdag van 12.00 uur tot 17:00 uur in Oranjehoek, Oranje Nassaustraat 1 in Voorburg. Je kunt je inzetten op één van deze middagen; allebei mag natuurlijk ook. Interesse? Je bent van harte welkom om eens bij ons langs te komen. Dan kun je zien of het wat voor je is. Ik maak graag een afspraak met je! Je berichtje lees ik op maandag, dinsdag of donderdag (mijn werkdagen) en zal dan zo snel mogelijk reageren. Graag tot ziens, met vriendelijke groetjes, Nicolette en Kim

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Vrijwilliger voor Muziek maken

Woej

Er ‘even uit zijn’, dat vindt iedereen heerlijk. Zo ook de ouderen waarvoor Woej een gezellige middag organiseert: De Ontmoeting. Een zeer welkome afleiding. Help jij mee? De ontmoeting is er voor ouderen die veel alleen thuis zijn en graag wat meer onder de mensen wil zijn en ouderen met beginnende geheugenproblemen. Met een team van vrijwilligers bieden wij een gezellige middag aan, waardoor de mensen sociale contacten hebben, zich gezien voelen en onder de mensen zijn. Het geeft namelijk veel voldoening om met deze mensen te werken en je wordt enorm gewaardeerd. De bezoekers zijn je reuze dankbaar en ook de mantelzorgers, die mede door jouw inzet even tijd voor zichzelf hebben. Dankzij jou zijn deze ouderen er fijn even uit en hebben ze contact met anderen. Wij zoeken iemand die 1 a 2 maal per maand bij ons wil komen om met de bezoekers muziek te delen. Iemand die een (eigen) instrument kan spelen en oud Hollandse liedjes kent (Wij hebben ook een muziek map met liedjes). De bezoekers genieten hier enorm van. Samen zingen en zo herinneringen op halen. De Ontmoeting is op maandag en donderdag van 11:30 uur tot 17:00 uur in Oranjehoek, Oranje Nassaustraat 1 in Voorburg. Interesse? Je bent van harte welkom om eens bij ons langs te komen. Dan kun je zien of het wat voor je is. Ik maak graag een afspraak met je! Je berichtje lees ik op maandag, dinsdag of donderdag (mijn werkdagen) en zal dan zo snel mogelijk reageren. Graag tot ziens, met vriendelijke groetjes, Nicolette en Kim

Structureel

Anderen bekeken ook

Leidschendam-Voorburg, Voorschoten

Penningmeester Reddingsbrigade Leidschendam

Reddingsbrigade Leidschendam

Reddingsbrigade Leidschendam is op zoek naar een enthousiaste penningmeester die ons bestuur wil komen versterken. Het betreft een vrijwillige positie voor circa 1-2 uur per week. Wat ga je doen? Als Penningmeester van Reddingsbrigade Leidschendam beheer je op geheel vrijwillige basis de financiën van de vereniging, bepaal je of de plannen van het bestuur financieel haalbaar zijn en stel je een financiële begroting op voor het volgende jaar. Je draagt verantwoordelijkheid voor het financiële en bijbehorende administratieve deel van de vereniging. Je taken zijn onder andere: • Deelname aan de maandelijkse bestuursvergadering (fysiek/online); • Meedenken over de strategie en de taken van de vereniging (dagelijks bestuur); • Beheer van het mailaccount van de penningmeester; • Beheer van de bankrekening van de vereniging; • Het controleren, verwerken en versturen van facturen; • De boekhouding, administratie van het betaalverkeer; • Het verwerken en bijhouden van de contributie; • Het opmaken van financiële verslagen, zoals de balans en de begroting; Wat vragen wij van jou? • Enige ervaring met en kennis van Excel en Word; • Affiniteit met de vereniging; • Betrouwbaar en nauwkeurig; Interesse? Ben je geïnteresseerd? Dan komen wij gaan in contact! Wil je meer weten over de vereniging? Het bestuur vertelt je er graag meer over! Je kunt het bestuur bereiken via de reactie knop

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Zet jij IBCE in de spotlights? PR & Communicatie kanjer gezocht!

Stichting IBCE

Kinderen van migrantengezinnen vooruit helpen: dat is waar IBCE voor staat en trots op is. Zorg jij ervoor dat iedereen in Leidschendam en omstreken weet wie we zijn en wat we allemaal doen? Zet jij IBCE in de spotlights? De Stichting Interculturele Bevordering Contact & Educatie (IBCE) is een multiculturele welzijnsorganisatie. Onze activiteiten variëren van huiswerkbegeleiding tot Internationale vrouwendag, maar het allerbelangrijkst: bij ons is iedereen welkom. Wat ga je doen? Je zet jouw talent in voor alle communicatie binnen de stichting en vooral ook voor social media en de website. Je zorgt ervoor dat er regelmatig berichten gepost worden en dat de website actueel is. Denk bijvoorbeeld aan: ⦁ Het maken van nieuwsbrieven ⦁ Posts bedenken en plaatsen op Instagram, Facebook, YouTube ⦁ Acties bedenken voor verschillende volgers groepen ⦁ Vormgeven van het jaarverslag ⦁ Contacten met de (lokale) pers En meer! Graag overleggen we met jou wat er nog allemaal meer kan en wat je leuk vindt. Wie ben jij? Je hebt HBO denkniveau. Je spreekt en schrijft goed Nederlands. Je hebt ervaring met social media marketing en communicatie. Je vindt het leuk om op een aantrekkelijke manier nieuwtjes te delen over de activiteiten van IBCE. Fijn ook als je een beetje flexibel bent. Wat levert het je op? ⦁ Je komt in een enthousiast team mensen terecht met veel hart en gevoel voor wat ze doen. ⦁ Een heel afwisselende en zelfstandige functie waarbij je veel kunt leren! ⦁ Interessante ontmoetingen met mensen uit diverse culturen. Enthousiast? Klik dan op onderstaande knop zodat we snel kennis kunnen maken. Ik kijk uit naar je berichtje, Zeynep.

Structureel
Jongeren
Voorschoten, Leidschendam-Voorburg

Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis

Stichting Jansland

Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis met een missie Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger (vanaf 21 jaar) met ambitie om de verantwoording voor de dagelijkse werkzaamheden in het theehuis te dragen? En het reilen en zeilen van de inzet van de vrijwilligers en leerlingen te coördineren? Dan is dag(deel)-leidinggevende in het theehuis vast een mooie uitdaging voor jou! Wat wordt van de dag(deel)-leidinggevende verwacht? Het opstarten en afsluiten van het theehuis, het inplannen van de werkzaamheden voor de leerlingen en vrijwilligers, het begeleiden en zorgdragen voor het welzijn van de leerling, het te woord staan van de gasten, afstemmen met de coördinatoren van het theehuis, etc. De taken voor de vrijwilliger zijn het ondersteunen, begeleiden en coachen van de jongeren bij de bediening, counter, keuken en het bereiden van simpele gerechten. Naast dag-leidinggevende is het dus ook mogelijk om leidinggevende te zijn voor een dagdeel. Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:30 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:45 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een duo van 2 vaste dagdeel-leidinggevende per dag behoort dan ook tot de mogelijkheden. Ervaring met horeca of met autisme is niet nodig. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en worden goed begeleid. Om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk worden trainingen aangeboden (o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis). Wat maakt vrijwilligerswerk in het theehuis zo bijzonder? De grootste beloning voor de vrijwilliger is om te zien hoe de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, kennis en kunde tijdens hun stage en mooie stappen zetten. Alle leerlingen die werkervaring hebben opgedaan in het theehuis hebben daarna elders een baan gevonden of zijn aan een (vervolg)opleiding begonnen. Hoe mooi is het om als vrijwilliger in een kleinschalige setting, in een prachtige natuurlijke omgeving, in een historisch pand met een gezellige en gedreven groep vrijwilligers en leergierige leerlingen aan de slag te gaan. Om zo samen een bijdrage te leveren aan een betere leefwereld. Kijk ook voor meer informatie op de website van het Theehuis; www.theehuisjansland.nl Wilt u meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Zelfstandige Bar vrijwilliger

Woej

Wij zoeken een barvrijwilliger die graag zelfstandig werkt tijdens verhuur of activiteiten. Woej heeft een fantastisch mooie koffiemachine e=waarmee iedereen de lekkerste koffie kan zetten. Natuurlijk heb je altijd zin in een gezellig praatje! Deze vacature is bij het Woej wijkdienstcentrum de Groene Loper in Voorburg. Werkdagen en tijden in overleg. Wat ge je doen? Je maakt koffie en thee, verzorgt frisdranken en na drieën een glaasje alcohol. Dankzij jou ziet de bar er schoon, netjes en opgeruimd uit. Je bent bereid af en toe een avond een bardienst te draaien. Je bent het gezicht van ons wijkcentrum de Groene Loper. Wie ben jij? Een gastvrij en vriendelijk persoon. Je kunt lezen en schrijven en je spreek en verstaat Nederlands. Je hebt een certificaat voor IVA en/of BHV of je bent bereid om deze te halen op onze kosten. Wat levert het jou op? Je wordt zeer gewaardeerd! Je maakt deel uit van een klein huiselijk vrijwilligersteam die elkaar graag helpen. Je ontmoet veel verschillende mensen waardoor je netwerk wordt vergroot.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Vrijw. Chauffeur/Begeleider Busvervoer WOEJ

Woej

Wil jij dagelijks het verschil maken voor talloze mensen door ze van A naar B te brengen? Ben jij graag de gastvrouw of gastheer? Kom dan werken als vrijwillig chauffeur op lijnbus 47 bij stichting Welzijn en oud en jong in Leidschendam - Voorburg!! Omschrijving van de organisatie: Met het motto: elkaar kennen en elkaar helpen is Woej er voor alle inwoners in Leidschendam-Voorburg. In onze drie wijkcentra worden verschillende activiteiten aangeboden die veelal door vrijwilligers worden georganiseerd. Wij ondersteunen bewoners die iets willen doen voor hun wijk of buurtgenoten en moedigen dit aan. Ouderen kunnen bij ons terecht voor een steuntje in de rug. Wij werken samen met bewoners, andere organisaties en de gemeente aan een Leidschendam-Voorburg waar je prettig en veilig woont en iedereen mee doet. Bij Woej werken 34 beroepskrachten en circa 500 vrijwilligers. Deze vacature is voor de locatie: Wijk- en dienstcentrum De Plint - Leidschendam Taakomschrijving: Woej verzorgt verschillende vormen van vervoer door vrijwilligers, onder andere met behulp van 9 (rolstoel)bussen. Op iedere bus zit een team van twee vrijwilligers: een chauffeur en een begeleider. Zij vervangen elkaar om toerbeurt, in onderling overleg. Woej is momenteel op zoek naar nieuwe chauffeurs/begeleiders. Als chauffeur/begeleider verzorg jij het vervoer van: • Ouderen die van huis naar de dagopvang gebracht worden en vice versa. • Personen die rolstoelafhankelijk zijn, o.a. voor vervoer naar huisarts, ziekenhuis e.d. • Groepen mensen (vaak ouderen), tijdens diverse uitstapjes. • Kinderen met een beperking, die naar het speciaal onderwijs in de regio gaan. Wat vragen wij van je? Je bent in bezit van rijbewijs B (niet nodig indien je alleen begeleid). Je heeft affiniteit met jongeren en/of ouderen. Je bent geduldig en hulpvaardig. Ook vind je het fijn om in een team te werken. Werkdagen en -tijden De werkdagen en tijden zijn uiteraard in overleg. Het is fijn als je flexibel bent, ook 's avonds en in het weekend wordt er soms gereden! Wat levert het je op? Je wordt goed ingewerkt en krijgt een uitgebreid scholingsprogramma dat begint met een interne opleiding. Daarnaast krijg je diverse cursussen: • (Kinder) EHBO • Omgaan met de (doel)groep • Cliënten veilig vervoeren. Je komt in een gezellig team van chauffeurs en begeleiders te werken en vier keer per jaar wordt er een speciaal chauffeurscafé georganiseerd. Volgens de vrijwillige chauffeurs/begeleiders is het allerbelangrijkste: de dankbaarheid van de mensen, daar doe je het voor! Locatie: Wijk- en dienstcentrum De Plint, 2263 GZ Leidschendam

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Samen naar het tuincentrum

Stichting Middin

Voor een mevrouw van 68 die zelfstandig in Voorburg woont zoek ik een vrijwilliger. Mevrouw is in Spanje geboren. Door letsel kan mevrouw niet praten. Ze is wel expressief en kan wel op andere manieren communiceren. Ze houdt erg van haar tuintje en vindt het leuk om samen met een vrijwilliger naar het tuincentrum te gaan. Het vervoer naar een tuin centrum wordt geregeld. Of bijvoorbeeld naar het Juliana plein, mevrouw heeft een elektrische fiets. Gezellig koffie drinken. enz. Je maakt de afspraken in overleg met mevrouw. Bijvoorbeeld 1 keer per maand.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Bezoekvrijwilliger

ggz rivierduinen

Breng jij gezelligheid bij kwetsbare mensen? Welke uitdaging ga je aan? "Bied jij een luisterend oor, een aangename stilte of een goed gesprek? Wil je, wanneer gewenst, interesses delen; fotografie, muziek, een andere taal, cultuur, recept of creatieve hobby’s? Zo kan je zelf of samen nieuwe vaardigheden leren. “We leggen de lat laag, dan kunnen we er allemaal onderdoor”. Als bezoekvrijwilliger zorg je voor een gezellig contact, een luisterend oor. Het belangrijkste is dat je komt. Het gevoel dat iemand regelmatig de moeite neemt om op bezoek te komen geeft een ander het gevoel ‘de moeite waard te zijn’. En daar gaat het om. Eén maal per week of per twee weken is heel welkom". Wij zoeken bezoekvrijwilligers voor onze cliënten in: Leidschendam-Voorburg, Duin- en Bollenstreek, Leiden, Oegstgeest en Alphen aan den Rijn. Profiel bezoekvrijwilliger GGZ Rivierduinen: Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze cliënten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling. Het aanbod: De bezoekvrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de afdeling. De vrijwilliger neemt deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrische ziektebeelden en verdiep je je hoe om te gaan met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. De reiskosten die je maakt om naar de locatie de reizen waar je werkt wordt wel vergoed. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen vragen wij een VOG voor je aan. Hiermee ben je verzekerd tijdens de activiteit. Meer informatie: Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met een van de coördinatoren vrijwilligerszaken.

Structureel
Voorschoten, Leidschendam-Voorburg

Organisator van activiteiten TheehuisJansland

Stichting Jansland

De commissie Nevenactiviteiten bestaat op dit moment uit 5 personen en wij zijn nog op zoek naar 1 commissie lid om ons team te versterken. Met de commissie bedenken en regelen we allerlei activiteiten voor jong en oud zoals een schminkster in de schoolvakantie, muziekactiviteiten of de autismemarkt. Maar ook voor de vrijwilligers van het theehuis. We zijn op zoek naar iemand die op de dag zelf de activiteit ook kan begeleiden. Dus heb jij nog tijd over en vind je het leuk om bijvoorbeeld de mensen te ontvangen die muziek komen maken of tijdens de autismeweek hun kunstwerken komen verkopen, dan zijn wij op zoek naar jou. Het verschilt per activiteit hoeveel tijd je ermee bezig bent: tussen de 1 tot 5 uur. En het kan zelfs zijn dat het alleen het regelen van een bloemetje is. We hebben 1x per 2-3 maanden een overleg met alle commissieleden en organiseren gemiddeld 12 activiteiten per jaar. Kom gerust langs om de sfeer te proeven. Voor informatie over het Theehuis, kijk dan op de website www.theehuisjansland.nl. Voor meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Westland, Zoetermeer

Voorlichting COCHaaglanden zoekt Role Models

COC Haaglanden

Het voorlichtingsteam van COC Haaglanden zoekt nieuwe Role Models (V/M/X)! Het COC zet zich in voor de emancipatie en belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders en iedereen die zich niet hetero voelt. (LHBTIQ+). Wij zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTIQ+ in de regio Haaglanden. Kom jij ons team versterken? Lijkt het jou leuk om samen met scholieren in gesprek te gaan over seksuele oriëntatie en genderidentiteit? Vind jij het belangrijk dat er op scholen een veilige sfeer is en elke scholier zichzelf moet kunnen zijn? Check hieronder dan of het geven van voorlichting iets voor jou is: JIJ – bent uit de kast, en oké met jezelf, als lesbisch, homo, bi of transgender e.a. of hebt er (aantoonbare) ervaring mee – hebt interesse in de leefwereld van scholieren; basis- of middelbaar of studenten MBO-HBO of Universitair – staat sterk in je schoenen, je buigt maar je barst niet – bent niet bang om voor groepen te staan en in staat tot improviseren – hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden – kunt tegen kritiek, negatieve reacties en emoties – bent bereid van je fouten te leren om te groeien – hebt verantwoordelijkheidsgevoel (naar het team ende scholen) – bent minstens twee dagdelen per maand beschikbaar voor voorlichtingen - Je woont het liefst in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Leidschendam Voorburg of het Westland WIJ BIEDEN – training en begeleiding door ervaren voorlichters – een enthousiast en divers samengesteld team – regelmatig bijscholingen op het gebied van presentatie, anti- discriminatie, omgaan met weerstand en alles wat je nodig hebt om goed voor een groep te kunnen staan. INTERESSE? Herken je jezelf in bovenstaande? Ben je alleen maar enthousiaster geworden? Meld je dan aan via onderstaande button! Je krijgt dan uitgebreide informatie over het werk als voorlichter. Aansluitend volgt een kort persoonlijk gesprek waarbij voldoende gelegenheid is tot het stellen van vragen

Structureel
Jongeren