Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
LVvoorElkaar

Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis

Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis met een missie Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger (vanaf 21 jaar) met ambitie om de verantwoording voor de dagelijkse werkzaamheden in het theehuis te dragen? En het reilen en zeilen van de inzet van de vrijwilligers en leerlingen te coördineren? Dan is dag(deel)-leidinggevende in het theehuis vast een mooie uitdaging voor jou! Wat wordt van de dag(deel)-leidinggevende verwacht? Het opstarten en afsluiten van het theehuis, het inplannen van de werkzaamheden voor de leerlingen en vrijwilligers, het begeleiden en zorgdragen voor het welzijn van de leerling, het te woord staan van de gasten, afstemmen met de coördinatoren van het theehuis, etc. De taken voor de vrijwilliger zijn het ondersteunen, begeleiden en coachen van de jongeren bij de bediening, counter, keuken en het bereiden van simpele gerechten. Naast dag-leidinggevende is het dus ook mogelijk om leidinggevende te zijn voor een dagdeel. Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:30 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:45 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een duo van 2 vaste dagdeel-leidinggevende per dag behoort dan ook tot de mogelijkheden. Ervaring met horeca of met autisme is niet nodig. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en worden goed begeleid. Om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk worden trainingen aangeboden (o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis). Wat maakt vrijwilligerswerk in het theehuis zo bijzonder? De grootste beloning voor de vrijwilliger is om te zien hoe de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, kennis en kunde tijdens hun stage en mooie stappen zetten. Alle leerlingen die werkervaring hebben opgedaan in het theehuis hebben daarna elders een baan gevonden of zijn aan een (vervolg)opleiding begonnen. Hoe mooi is het om als vrijwilliger in een kleinschalige setting, in een prachtige natuurlijke omgeving, in een historisch pand met een gezellige en gedreven groep vrijwilligers en leergierige leerlingen aan de slag te gaan. Om zo samen een bijdrage te leveren aan een betere leefwereld. Kijk ook voor meer informatie op de website van het Theehuis; [website verborgen] Wilt u meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Lees meer

structureel

't Lien / De Rietvink

Koken & maaltijden
Gastvrijheid & horeca

Beschrijving

Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis met een missie
Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger (vanaf 21 jaar) met ambitie om de verantwoording voor de dagelijkse werkzaamheden in het theehuis te dragen? En het reilen en zeilen van de inzet van de vrijwilligers en leerlingen te coördineren? Dan is dag(deel)-leidinggevende in het theehuis vast een mooie uitdaging voor jou!
Wat wordt van de dag(deel)-leidinggevende verwacht? Het opstarten en afsluiten van het theehuis, het inplannen van de werkzaamheden voor de leerlingen en vrijwilligers, het begeleiden en zorgdragen voor het welzijn van de leerling, het te woord staan van de gasten, afstemmen met de coördinatoren van het theehuis, etc. De taken voor de vrijwilliger zijn het ondersteunen, begeleiden en coachen van de jongeren bij de bediening, counter, keuken en het bereiden van simpele gerechten.
Naast dag-leidinggevende is het dus ook mogelijk om leidinggevende te zijn voor een dagdeel. Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:30 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:45 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een duo van 2 vaste dagdeel-leidinggevende per dag behoort dan ook tot de mogelijkheden.
Ervaring met horeca of met autisme is niet nodig. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en worden goed begeleid. Om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk worden trainingen aangeboden (o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis).

Wat maakt vrijwilligerswerk in het theehuis zo bijzonder? De grootste beloning voor de vrijwilliger is om te zien hoe de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, kennis en kunde tijdens hun stage en mooie stappen zetten. Alle leerlingen die werkervaring hebben opgedaan in het theehuis hebben daarna elders een baan gevonden of zijn aan een (vervolg)opleiding begonnen. Hoe mooi is het om als vrijwilliger in een kleinschalige setting, in een prachtige natuurlijke omgeving, in een historisch pand met een gezellige en gedreven groep vrijwilligers en leergierige leerlingen aan de slag te gaan. Om zo samen een bijdrage te leveren aan een betere leefwereld.
Kijk ook voor meer informatie op de website van het Theehuis; [website verborgen]
Wilt u meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 4 tot 8 uur

Locatie

't Lien / De Rietvink

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Koken & maaltijden
Gastvrijheid & horeca
Ferry
40% profielsterkte

Over Ferry

  • Deze vacature is gecheckt door de helpdesk
  • Ferry is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 08-08-2019
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Jansland

Vrijwilligers voor theehuis met een missie
't Lien / De Rietvink

Vrijwilligers voor theehuis met een missie

Wekelijks · 4 tot 4 uur
Stichting Jansland

Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger (vanaf 21 jaar) die het baken wordt van de jongeren en hen wil begeleiden en ondersteunen bij het opdoen van werkervaring? Om zo haar of zijn kans op een toekomstige betaalde baan te vergroten en samen te werken aan een zelfstandigere toekomst? Dan ben je in het theehuis als vrijwilliger op de juiste plek. De jongeren leren stapsgewijs om zelfstandiger te werken in het theehuis. Wat wordt van de vrijwilliger verwacht? De taken voor de vrijwilliger zijn het ondersteunen, begeleiden en coachen van de jongeren bij de bediening, counter, keuken en het bereiden van simpele gerechten. Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:30 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:45 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een invalkracht is ook gewenst, die op wisselende dagen in de week ingezet kan worden. Naast de begeleiding van de leerling in het horecagedeelte van het theehuis zijn er ook andere activiteiten waar je als vrijwilliger een belangrijke bijdrage kunt leveren. Zo kunnen vrijwilligers zich ook inzetten op het gebied van communicatie, PR en marketing, financiën, inkoop of de was. Ervaring met horeca of met autisme is niet nodig. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en worden goed begeleid. Om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk worden trainingen aangeboden (o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis). Wat maakt vrijwilligerswerk in het theehuis zo bijzonder? De grootste beloning voor de vrijwilliger is om te zien hoe de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, kennis en kunde tijdens hun stage en mooie stappen zetten. Alle leerlingen die werkervaring hebben opgedaan in het theehuis hebben daarna elders een baan gevonden of zijn aan een (vervolg)opleiding begonnen. Hoe mooi is het om als vrijwilliger in een kleinschalige, veilige setting, in een prachtige natuurlijke omgeving, met een gezellige en gedreven groep vrijwilligers en leergierige leerlingen aan de slag te gaan. Om zo samen een bijdrage te leveren aan een betere leefwereld. Kijk voor meer informatie op de website van het Theehuis; [website verborgen]. Voor meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Organisator van activiteiten TheehuisJansland
't Lien / De Rietvink

Organisator van activiteiten TheehuisJansland

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Stichting Jansland

De commissie Nevenactiviteiten bestaat op dit moment uit 5 personen en wij zijn nog op zoek naar 1 commissie lid om ons team te versterken. Met de commissie bedenken en regelen we allerlei activiteiten voor jong en oud zoals een schminkster in de schoolvakantie, muziekactiviteiten of de autismemarkt. Maar ook voor de vrijwilligers van het theehuis. We zijn op zoek naar iemand die op de dag zelf de activiteit ook kan begeleiden. Dus heb jij nog tijd over en vind je het leuk om bijvoorbeeld de mensen te ontvangen die muziek komen maken of tijdens de autismeweek hun kunstwerken komen verkopen, dan zijn wij op zoek naar jou. Het verschilt per activiteit hoeveel tijd je ermee bezig bent: tussen de 1 tot 5 uur. En het kan zelfs zijn dat het alleen het regelen van een bloemetje is. We hebben 1x per 2-3 maanden een overleg met alle commissieleden en organiseren gemiddeld 12 activiteiten per jaar. Kom gerust langs om de sfeer te proeven. Voor informatie over het Theehuis, kijk dan op de website [website verborgen]. Voor meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Bakken van taarten en verzorgen van lunches
't Lien / De Rietvink

Bakken van taarten en verzorgen van lunches

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Stichting Jansland

Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Voor het Theehuis zoeken wij iemand die affiniteit heeft met het werken in de keuken, denkend aan het maken van de lunches en het bakken van taarten. Het is echt horeca, dus het ene moment is het rustig en het andere moment is het heel druk. Maar kun jij goed omgaan met die pieken en dalen, dan hopen we dat je een keer langskomt voor een gesprek met onze vrijwilliger-coördinator. Zij kan je vertellen wat het precies inhoudt en kun je gelijk de sfeer proeven in het Theehuis. Eerst bellen mag natuurlijk ook. Bel het telefoonnummer van het Theehuis en vraag dan naar Petra. Kijk voor meer informatie over het Theehuis zelf op de website van het Theehuis. Voor meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Anderen bekeken ook

Collectecoördinator EpilepsieNL
Stompwijk

Collectecoördinator EpilepsieNL

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
EpilepsieNL

Help mee en word collectecoördinator! Heb je je altijd al in willen zetten voor een goed doel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jaarlijks halen we met duizenden collectanten zoveel mogelijk geld en QR giften op om 200.000 mensen met epilepsie en hun naasten te ondersteunen, en in de toekomst epilepsie te kunnen genezen. Of je nu persoonlijk met epilepsie te maken hebt of niet, epilepsie verstoort levens en jouw betrokkenheid kan het leven van velen verbeteren. Een aanval kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je partner, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding. Word collectecoördinator/organisator van de collecte in jouw wijk of woonplaats. Het leuke van deze functie is dat je veel contacten onderhoudt en de mensen in je stad/woonplaats beter leert kennen. Wat ga je doen als collectecoördinator? Je onderhoudt de contacten met de collectanten. Je bestelt de materialen voor de collecte. Je voorziet de collectanten van de juiste materialen en zorgt voor een straatverdeling. Na afloop verzorg je de financiële afwikkeling van de collecte. Organiseren in CollecteWeb In CollecteWeb regel je eenvoudig en snel alle zaken rondom de organisatie van de collecte in jouw wijk. In CollecteWeb: vind je alle gegevens van de collectevrijwilligers; zie je een kaart van jouw collectegebied; kun je gemakkelijk looproutes aanmaken; en bestel je collectematerialen. Tijdsbesteding Reken op zo’n 6 – 15 uur voorbereiding voor de collecte en zo’n 1 à 2 uur na de collecte. Dit is afhankelijk van het aantal collectanten in jouw gebied. Uiteraard staat het collecteteam voor je klaar om je een helpende hand te bieden.

Subsidiekanjer gezocht!!
Stompwijk

Subsidiekanjer gezocht!!

Project · 2 tot 10 uur in totaal
Stichting Groen en Geluk

Maak impact en draag bij aan een groenere, gelukkige wereld! Wil jij je inzetten voor een groenere toekomst en bijdragen aan het welzijn van mens en natuur? Dan ben je bij Stichting Groen en Geluk aan het juiste adres! Wij zetten ons in voor duurzame groene initiatieven die mens, dier en natuur verbinden én dus bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Om onze missie te blijven realiseren, zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons helpt bij het aanvragen van subsidies. Het is een leuke job waarbij je veel nieuwe en aardige mensen leert kennen. Je vergroot je netwerk op een duurzame manier. Wat ga je doen? Als vrijwilliger in deze rol ondersteun je ons team bij het vinden van geschikte subsidies en fondsen voor onze projecten. Je schrijft mee aan subsidieaanvragen en helpt ons de financiële middelen te werven die nodig zijn om onze groene en sociale initiatieven verder uit te bouwen. Jij bent een belangrijk onderdeel van ons succes! Wat verwachten we van jou? Interesse in subsidieaanvragen en fondsenwerving (ervaring is een plus, maar geen vereiste). Goede schrijf- en communicatievaardigheden. Enthousiasme voor duurzaamheid, natuur en welzijn. Een proactieve en leergierige houding. Wat bieden wij? Als vrijwilliger bij Groen en Geluk maak je deel uit van een betrokken team met een gemeenschappelijk doel: een groenere en gelukkigere samenleving. We bieden een fijne werkomgeving, ruimte om te leren en de kans om je netwerk uit te breiden. Jouw bijdrage heeft directe impact op onze projecten, en je krijgt de voldoening van het werken aan iets dat echt verschil maakt. Voor meer info, kijk op onze website. Wil jij jouw tijd en talent inzetten voor een mooiere toekomst? Meld je dan vandaag nog aan!

Helpende handen bij Stichting Groen en Geluk
Stompwijk

Helpende handen bij Stichting Groen en Geluk

Eenmalig of wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Groen en Geluk

Wij hebben weer plekken vrij voor vrijwilligers 🍀 Stichting Groen en Geluk Stompwijk: We zijn een jonge groene stichting die als doel heeft mens, dier en natuur te verbinden. We bruisen van de ideeën, maar komen handen te kort om ze verder uit te werken en vorm te geven. Daarom zoeken wij jou! Alle hulp is welkom; We zijn een buitenbedrijf met veel grond waarop we o.a. tuinieren. We hebben moestuinen, fruitbomen en een kruidentuin. We hebben kindermoestuinen en kinderprojecten. We zoeken hulp bij de invulling, uitvoering en onderhoud. - Heb je af en toe wat uurtjes over om ons te helpen bij het onderhoud van het terrein? Vind je het leuk om in de buitenlucht te helpen met aanplanten, snoeien, schoffelen, paden aanleggen, gras maaien en andere groene werkzaamheden? Iedere zaterdag werken we van 10u tot 14u aan het onderhoud van het terrein. - Help je mee kinderen de mogelijkheid te geven om te tuinieren? - Daarnaast heeft de stichting op zaterdagen van 10u tot 14u van april t/m oktober een klein kraampje waar zelfgemaakte producten en overgebleven groentes afgenomen kunnen worden, vind je het leuk om mensen te helpen die hiervoor langskomen? - Vind je het leuk om te helpen bij het geven van kook en tuin lessen, dat kan ook! - Lijkt het je leuk om mee te denken met het bedenken van workshops? - Ben je handig en wil je graag wat klussen? Denk bv aan Moestuinbakken maken, en allerlei hand en spandiensten. Schuren opknappen, hekjes plaatsen etc. - Wil je helpen bij het verzorgen van onze konijnen en kippen? Dit doen we ook iedere zaterdag! We hebben 13 kippen, 6 konijnen en 3 loop eenden. - Heb je andere leuke ideeën waar je ons mee kan helpen? We gaan graag met je in gesprek hoe we elkaar kunnen helpen en deze mooie plek nog mooier kunnen maken. Opgeven kan via Maarten of Mariska, stuur ons een berichtje!

Jongeren
(kleine) groepen
Mentorschap verrijkt je wereld
Damsigt en omgeving

Mentorschap verrijkt je wereld

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Mentorschap Haag en Rijn

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking (dementie-verstandelijke beperking-psychiatrische ziekte) niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En je hebt geen familie die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die onafhankelijk jouw wensen en meningen goed verwoordt. Je helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. En die jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen? Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Haag en Rijn. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-3 niveau is opgeleid • minimaal 6 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking!

Vrijwilligers voor theehuis met een missie
't Lien / De Rietvink

Vrijwilligers voor theehuis met een missie

Wekelijks · 4 tot 4 uur
Stichting Jansland

Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger (vanaf 21 jaar) die het baken wordt van de jongeren en hen wil begeleiden en ondersteunen bij het opdoen van werkervaring? Om zo haar of zijn kans op een toekomstige betaalde baan te vergroten en samen te werken aan een zelfstandigere toekomst? Dan ben je in het theehuis als vrijwilliger op de juiste plek. De jongeren leren stapsgewijs om zelfstandiger te werken in het theehuis. Wat wordt van de vrijwilliger verwacht? De taken voor de vrijwilliger zijn het ondersteunen, begeleiden en coachen van de jongeren bij de bediening, counter, keuken en het bereiden van simpele gerechten. Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:30 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:45 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een invalkracht is ook gewenst, die op wisselende dagen in de week ingezet kan worden. Naast de begeleiding van de leerling in het horecagedeelte van het theehuis zijn er ook andere activiteiten waar je als vrijwilliger een belangrijke bijdrage kunt leveren. Zo kunnen vrijwilligers zich ook inzetten op het gebied van communicatie, PR en marketing, financiën, inkoop of de was. Ervaring met horeca of met autisme is niet nodig. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en worden goed begeleid. Om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk worden trainingen aangeboden (o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis). Wat maakt vrijwilligerswerk in het theehuis zo bijzonder? De grootste beloning voor de vrijwilliger is om te zien hoe de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, kennis en kunde tijdens hun stage en mooie stappen zetten. Alle leerlingen die werkervaring hebben opgedaan in het theehuis hebben daarna elders een baan gevonden of zijn aan een (vervolg)opleiding begonnen. Hoe mooi is het om als vrijwilliger in een kleinschalige, veilige setting, in een prachtige natuurlijke omgeving, met een gezellige en gedreven groep vrijwilligers en leergierige leerlingen aan de slag te gaan. Om zo samen een bijdrage te leveren aan een betere leefwereld. Kijk voor meer informatie op de website van het Theehuis; [website verborgen]. Voor meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Leiding jeugdleden
Damsigt en omgeving

Leiding jeugdleden

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Scouting Satoko Kitahara

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Leidschendam en/of Leidschenveen betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk enthousiaste leiding (M/V) voor de leden van 7 tot 18 jaar Functieprofiel Je bent leid(st)er van een groep meisjes en organiseert hiervoor wekelijks Scoutingactiviteiten. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor buitenleven. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend. Leidinggeven binnen Scouting vindt plaats in teams van 2 tot 5 personen. Wat doet een leid(st)er? • Maakt, bereidt voor en evalueert – met de overige teamleden – wekelijkse programma’s en voert deze programma’s uit. • Maakt, bereidt voor en neemt deel – met de overige teamleden – aan weekendkamp(en). • Begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling. • Zet zich ook in om zijn/haar eigen functioneren te verbeteren, onder andere door het volgen van trainingen. • Neemt deel aan de groepsraad, het overleg binnen de groep met de overige vrijwilligers. • Neemt met het team en de jeugdleden deel aan regionale activiteiten. • Werkt actief mee aan de promotie van deze speltak en het werven van nieuwe leden. Inschatting tijdsbelasting: • Minimaal een opkomst per maand. Dit is ongeveer 3 à 4 uur (inclusief de overleggen en voorbereidingen). • (weekend)kampen. Wij bieden: • Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen. • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers. • Het opdoen van veel nieuwe contacten. • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen.

Jongeren
Bakken van taarten en verzorgen van lunches
't Lien / De Rietvink

Bakken van taarten en verzorgen van lunches

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Stichting Jansland

Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Voor het Theehuis zoeken wij iemand die affiniteit heeft met het werken in de keuken, denkend aan het maken van de lunches en het bakken van taarten. Het is echt horeca, dus het ene moment is het rustig en het andere moment is het heel druk. Maar kun jij goed omgaan met die pieken en dalen, dan hopen we dat je een keer langskomt voor een gesprek met onze vrijwilliger-coördinator. Zij kan je vertellen wat het precies inhoudt en kun je gelijk de sfeer proeven in het Theehuis. Eerst bellen mag natuurlijk ook. Bel het telefoonnummer van het Theehuis en vraag dan naar Petra. Kijk voor meer informatie over het Theehuis zelf op de website van het Theehuis. Voor meer informatie over de vacature, klik dan op onderstaande button.

Erop uit met de 26-jarige Dennis
't Lien / De Rietvink

Erop uit met de 26-jarige Dennis

Wekelijks · 1 tot 2 uur
VTV Thuismaatjes Den Haag

Dennis is een jongen va 26, die bij zijn ouders woont in Leidschendam. Zijn sociale netwerk is erg klein en daarom zou hij graag een leuk maatje hebben om mee op pad te gaan. Dennis is een zachtaardige jongen met een grote glimlach op zijn gezicht, dus zeker weten dat hij zijn maatje ook een glimlach gaat bezorgen. Hij zou het erg leuk vinden om met een maatje naar de bibliotheek, een museum of winkels te gaan. Maar eigenlijk staat hij overal voor open. Het gaat hem vooral om gezelligheid en een praatje. Dennis is op maandag, donderdag en vrijdag altijd beschikbaar. Ben jij bij voorkeur dat mannelijke maatje, waar Dennis die glimlach op het gezicht mag toveren en ben je ongeveer 1,5 á 2 uur per week beschikbaar? Dan komen we graag met je in contact !

Jongeren
Humanistische Begeleiding door Vrijwilligers
Essesteijn

Humanistische Begeleiding door Vrijwilligers

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Humanistisch Verbond

Gezocht: vrijwilligers Humanistische Begeleiding Ben jij, als mens en humanist, geïnteresseerd in de belevingswereld van anderen? Ben je goed in luisteren naar de ander, het begrijpen van zorgen van de ander en in staat om daarop te reageren met een koel hoofd en een warm hart? Humanistische Begeleiding door vrijwilligers biedt je de mogelijkheid om te ervaren hoe waardevol het benutten van die eigenschappen kan zijn. Wat doe je als vrijwilliger Humanistische Begeleiding? Humanistische Begeleiding door vrijwilligers is onderdeel van de afdeling Haaglanden van het Humanistisch Verbond. Als vrijwilliger Humanistische Begeleiding maak je deel uit van een team van vrijwilligers. Je werkzaamheden als vrijwilliger bestaan vooral, en vaak zelfs alleen, uit het bieden van een luisterend oor. Door jouw begeleiding van de hulpvrager raakt diegene weer in staat om een zinvolle invulling aan het leven te geven. Veelvoorkomende hulpvragen komen voort uit (gebrek aan) zingeving, ouderdom, ziekte en verlies. Om jouw persoonlijke benadering van de hulpvrager te ondersteunen met eerder opgedane kennis en ervaring, neem je deel aan de intervisie- en themabijeenkomsten van de vrijwilligersgroep. Natuurlijk kun je daar ook terecht voor advies over hulpvragen die je in de praktijk bent tegengekomen. Als vrijwilliger ben je actief in de regio Zuid-Holland voor de afdelingen Haaglanden (ook Leidschendam-Voorburg), Delft en Leiden van het Humanistisch Verbond. Je werkzaamheden bestaan uit: - Het afleggen van huisbezoeken bij de hulpvrager; - Het met de hulpvrager inventariseren van de hulpvraag; - Het voeren van gesprekken met de hulpvrager; - Het eventueel doorverwijzen en begeleiden van de hulpvrager naar andere (professionele) hulpverleningsinstanties; Je bent iemand: - Die graag iets voor de ander wil betekenen; - Die zijn of haar levenswijsheid en -ervaring wil inzetten voor de ander; - Die zich herkent in de humanistische levensbeschouwing; - Die zich bewust is van de verwachtingen die de ander kan hebben; - Die weet wat hij of zij voor de ander kan betekenen; - Die zelfstandig, inlevend, open, leergierig, sociaal en betrokken is; - Die goed kan luisteren, reflecteren en adviseren; - Die kritisch kan zijn op het handelen van zichzelf en collega-vrijwilligers; - Die minimaal hbo denk- en werkniveau heeft. Interesse? Neem contact op via onderstaande button

Wie helpt Amnesty in de collecteweek?
Damsigt en omgeving, De Heuvel / Amstelwijk, De Zijde / Duivenvoorde / Park Veursehout, Voorburg Midden, Voorburg Oud, Voorburg West / Park Leeuwenbergh

Wie helpt Amnesty in de collecteweek?

Project · 1 tot 3 uur in totaal
Amnesty Vlietstreek

Van 9 tot 15 maart is de landelijke collecteweek voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International, ook in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. We hebben een gemotiveerd team collectanten, maar om maximaal geld op te halen voor een rechtvaardige wereld zijn nog meer mensen nodig die mee willen helpen. Blij met elk uurtje Amnesty is blij met elk uurtje dat je collecteert. Sommige mensen gaan een of een paar avonden de huizen langs, anderen een paar uurtjes overdag. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe lang je wilt collecteren. Alle beetjes helpen. De collecte, van groot belang De collecte is voor Amnesty een onmisbare bron van inkomsten. Amnesty is onpartijdig en onafhankelijk. Om die onafhankelijkheid te kunnen garanderen, nemen we voor onze acties en onderzoek geen geld aan van de overheid of van politieke en religieuze groeperingen. Daarom is de collecte zo belangrijk. Wat brengt het jou? Door geld in te zamelen voor Amnesty, draag je bij aan een rechtvaardige wereld. Je komt ook veel medestanders tegen tijdens het collecteren. Vaak zijn mensen je dankbaar dat je voor dit doel langs de huizen gaat. Het kost maar weinig tijd en levert zoveel op! Wil je meehelpen? Stuur bij voorkeur vóór 27 januari een berichtje of reageer op deze vacature, dan neemt de collecte-coördinator contact met je op. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International in onze gemeente op onze website.

Jongeren